Wedstrijdbeeld uit de partij van BCL-U15 tegen BC Tilburg-U15
Wedstrijdbeeld uit de partij van BCL-U15 tegen BC Tilburg-U15 Foto:

Jeugd Badminton Club Lieshout blijft goed meedoen

Lieshout – Via 'scorebord-journalistiek' lijkt het dat de tegenstanders uit Tilburg veel sterker zijn geweest in de meest recente onderlinge partij. Niets is echter minder waar: het combinatie team van de U-15-jeugd van Badminton Club Lieshout en BC 't Veertje heeft na een puike partij tegen BC Bavel (4-4) ook tegen de leeftijdsgenoten van BC Tilburg prima gepresteerd, ondanks de 1-7 nederlaag.

BCL-U15 – BC Bavel-U15/4
De vanwege sneeuwproblemen verplaatste wedstrijd tegen het vierde jeugdteam van BC Bavel is in de zesde afdeling van de U15 klasse geëindigd in een terechte 4-4. In de wedstrijd waren de Lieshoutse en Boekelse badmintonners vooral beter in de mixpartijen. In de singlepartijen ging het wat minder. Alleen Imke Wassenberg wist met sterk spel en duidelijke cijfers (21-8, 21-13) haar singlepartij te winnen. In de dubbelpartijen ging het nog gelijk op. Pepijn Kerkhof en Tim Kanters verloren de herendubbelpartij en Joelle Timmers en Ainara Vandegard wonnen de damesdubbelpartij. In de mixpartijen werd dat helemaal goed gemaakt. Tim Kanters en Ainara Vandegard wonnen in drie sets (21-12, 15-21 en 21-14). Ook Pepijn kerkhof en Imke Wassenberg deden het goed. Zij wonnen met 21-19, 19-21 en 21-16 de erg gelijk opgaande en spannende partij tegen Joy van den Made en Anne Bogaerts. Door deze uitslagen werden de 8 wedstrijdpunten uiteindelijk eerlijk gedeeld.

BCL-U15 – BC Tilburg-U15: 1-7
De uitslag van de partij tegen de Tilburgse leeftijdsgenoten doet vermoeden dat de gasten veel sterker waren: niets was minder waar. In een drukbezette en gezellige sporthal de Klumper wist de jeugd prima tegenspel te bieden aan de Tilburgse opponent. In de singlepartijen was de partij van Ainara Vandegard een prachtige gelijk opgaande strijd, die op het allerlaatst pas beslist werd toen de shuttle bij 19-20 nét 'in' viel, waardoor het 19-21 werd en de partij afgelopen was. Slechts enkele millimeters scheidden Ainara van een 20-20 en een goed kans om de partij wél binnen te halen. Jammer, maar wel een hele mooie partij. Ook Pepijn Kerkhof deed het prima in zijn singlepartij. Ook hij vocht zich naar een beslissende derde set, die helaas verloren werd. Imke Wassenberg deed het nóg beter. Zij verpulverde Lotte van Bergen met 21-1 (!) en 21-6. Stijn Brouwer, kon het als tweede heer, tegen Tjeerd Hoeymakers niet nadoen. Hij verloor in twee sets. Ook in de dubbel- en mixpartijen lagen de teams dicht bij elkaar. Pepijn Kerkhof en Stijn Brouwers sleepten er een derde set uit in de herendubbelpartij. Ainara Vandegard en Pepijn Kerkhof vochten hard en de tegenstander had in de tweede set ook al een verlenging nodig om het verschil te maken. Kortom; BCL-U15 heeft prima partij gegeven, maar helaas weinig punten binnen gesleept.