Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Eerste Ganzekwekavond loopt als een trein

Redacteur: Martin Prick
Fotograaf: Liesbeth van Boxtel

Aarle-Rixtel - In de Dreef werd zaterdag 13 januari de eerste kletsavond van dit seizoen in Laarbeek gehouden. Het werd een kleurrijk en goed lopend geheel met een onverwachte ontwikkeling.

De avond begint met het voorstellen van prins Richard dun urste en het gekleed gevolg. Ook de dansmariekes en de narren worden met name genoemd. De meidengroep laat een fantastische, afwisselende dans zien in een mooie choreografie. De groep steekt ook letterlijk met kop en schouders boven de, over het algemeen in Laarbeek jongere, danseressen uit. Spreekstalmeester Ted Hegeman, die halverwege wordt vervangen door Erik van der Velden, kwijt zich op een prima manier van zijn tijdelijke taak. De eerste kletser is Arian Compen, die met zijn creatie van Dans-Adrie een lans wil breken voor mannelijke dansers. Sommige dingen zijn er tijdens zijn opvoeding dan ook met de paplepel 'ingeslagen'. Hij heeft al meteen 'iets' met het publiek, dat vanavond door bijna alle groepen duidelijk bij de optredens wordt betrokken. Het plaatselijk amusement 'Verhinderd' draait vooral om bier. Het lied over de barvrouw is lekker origineel en wordt meegezongen. Dan wordt er plotseling het verzoek gedaan of Jessica Crooijmans op het podium wil komen. Vervolgens gaat Mark van Kuyen op de knieën en doet haar een huwelijksaanzoek. Gelukkig voor Mark zegt Jessica: "Ja". Voor haar inzet voor 'Snoeperij Jantje' wordt Marsja Verstappen vervolgens benoemd tot opperganzentrekker.

Berry Knapen komt als vrouw op en sluit direct aan aan de actualiteit en vraagt wie er met hem wil trouwen. Hij laat duidelijk zien wie er bij hun de broek aan heeft. Manlief (onzen Harry) verkeert in een midlife-crisis en gaat 'dus' bij motorclub 'No Cilinder". Het tweede optreden van de dansmariekes is weer geweldig, nu met een moderne dans. Met lampjes uitgedost komen de meiden door de hele zaal dansend naar het podium. Jasper van Gerwen weet als de verlegen Wilbert van Wijnhoven de zaal regelmatig te laten gieren van het lachen, zoals toen hij aan het ijsvissen was en regelmatig een stem van boven hoorde: "Hallo, hier zit geen vis"! Toen hij na enkele pogingen op andere plaatsen, voorzichtig informeerde naar de herkomst van de stem "Bent U dat God?", bleek dat hij te maken had met de omroeper van het Thialf-ijsstadion! Hij verrast met een prima muzikaal einde aan zijn optreden. 'De Velt up' weet de zaal aan het swingen te krijgen met stimuleren met leuke teksten en pakkende (meezing)nummers. De laatste kletser is Boy Jansen, die als Herman den Blijker eerder op de avond tot Brabants Kampioen tonpraten is uitgeroepen. Ook in Aarle-Rixtel weet hij het publiek aan het lachen te krijgen met een geweldige klets, die draait om het zelfgeschreven kookboek over barbecueën. De Penthouse Boys zorgen voor hilarische momenten in hun interactie met het publiek, waarbij nar Pim een hoofdrol speelt.

Alle artiesten worden op een voortreffelijke manier door dansmariekes en narren naar het podium begeleid. Daarbij is het in het begin wennen aan de hoge sprongen , die de narren maken. Ze blijven het echter de hele avond volhouden en maken er zelfs een onderlinge competitie van. Een mooi en origineel idee, dat door de artiesten wordt geprobeerd. Records breken ze echter niet!

Een heel geslaagde, wel wat lange, avond van de Ganzegatters met veel leuke en verrassende optredens, die als een geoliede machine elkaar opvolgen. Op 27 januari is de tweede kletsavond, die een vergelijkbaar programma heeft en ongetwijfeld weer veel publiek zal trekken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding