Afbeelding
Foto:

Concert door Ensemble I Fortunelli

Boerdonk - Ensemble I Fortunelli o.l.v Francien Meuwissen viert haar 10de verjaardag. Op zaterdag 27 januari zingen ze voor het zevende jaar op rij in de kerk van Boerdonk. Het concert begint om 20.00 uur.

Dit ensemble dat als een project-ensemble begon, is inmiddels een 'vast' ensemble dat 2 weken per jaar samen zingt. De zangers komen elk jaar een week samen in Casa I Fortunelli in Italië om te werken aan een nieuw programma. Ze sluiten de week af met enkele concerten in Italië. Deze zomerconcerten werden steevast gevolgd door 3 concerten in Nederland en Belgie. De start van deze reeks is in Boerdonk.

Op het programma van dit lustrumconcert staan werken van Spaanse en Portugese componisten uit de renaissance. Dat betekent dat één gedeelte van het programma een goed beeld geeft van de 'Europese' polyfonie, terwijl een ander deel een weerspiegeling is van de muzikale tradities uit Zuid-Amerika. Het is een afwisselend programma met werken van de Padilla, de Victoria, Guerrero en Flecha.

U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren. De entree is gratis, een vrije gift welkom. Na afloop wordt u een kop thee of koffie aangeboden.