De vrijwilligers in het zonnetje. Vlnr: Bart en Jeanne van den Bosch, Corry Bekkers, Maria Zegers, Els Kablau, Henny de Leeuwe-Kleingeld en Ad Vennix
De vrijwilligers in het zonnetje. Vlnr: Bart en Jeanne van den Bosch, Corry Bekkers, Maria Zegers, Els Kablau, Henny de Leeuwe-Kleingeld en Ad Vennix Foto:

Succesvol jaar voor Read to Grow

Beek en Donk – Het jaar 2017 is voor Read to Grow bijzonder succesvol geweest. Met de deelname aan 49 leesprojecten verspreidde de organisatie 77.304 boeken. In totaal zijn nu 929 leesprojecten gerealiseerd in 64 landen, waaraan onlangs Georgië en Mozambique zijn toegevoegd.

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van Read to Grow afgelopen week, zijn zeven trouwe vrijwilligers uitgebreid in het zonnetje gezet als dank voor het vele werk dat zij al jarenlang verrichten. Bestuurslid Ria van Ouwerkerk uit Lieshout overhandigde hen een fraai boeket; tevens ontvingen zij een Afrikaans beeldje.

Maria Zegers uit Handel, vertegenwoordiger bij Gemert Bron voor Anderen en winkelcoördinator Beek en Donk. Ad Vennix uit Someren is sinds 2006/2007 betrokken als penningmeester. Els Kablau uit Erp is sinds 2007 actief bij het sorteerteam en sinds 2012 projectcoördinator. Corry Bekkers eveneens uit Erp, sinds 2008 actief bij het sorteerteam in Boekel en bij festivals in Helmond en Boekel. Jeanne en Bart van de Bosch uit Boekel, sinds 2008 actief, Jeanne als hoofd van het sorteerteam en tevens uitlevercoördinator (samen met Bart), ook actief met promotie op festivals. Henny de Leeuwe-Kleingeld, uit Beek en Donk, sinds 2009/2010 actief bij het sorteerteam in Boekel en actief als invalster voor de boekenwinkel in Beek en Donk.

Read to Grow is sinds 2002 jaar actief in het verzamelen en verspreiden van jeugdboeken in de Engelse en Franse taal naar landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Centrale datum in het werk van Read to Grow is 23 april: Wereldboekendag, uitgeroepen door UNESCO.