Peter van Lierop (eerste prijs) en Tim Gielens (derde prijs)
Peter van Lierop (eerste prijs) en Tim Gielens (derde prijs) Foto:

Mooi debuut voor Peter van Lierop bij Lage bandentoernooi in Mariahout

Mariahout – Ruim zeventig judoka's maakten zich zondag 14 januari op voor het eerste lage banden regio toernooi dit kalenderjaar in Mariahout. Hieronder tien judoka's van judoclub Mariahout die in de gymzaal van Mariahout een thuiswedstrijd mochten draaien. Onder hen enkele judoka's die voor het eerst aan een lage bandentoernooi deelnamen. Best spannend dus.

Niels Rooijmans was één van deze judoka's die voor het eerst zijn judotechnieken in wedstrijdverband mocht laten zien. Niels wist in de eerste partij goed tegenstand te bieden en al een mooie score op het bord te krijgen, maar de winst zat er nog net niet in. Met het opgedane vertrouwen kon Niels zijn tweede en derde partij met de volle tien punten winnend afsluiten. Een mooie tweede plaats voor Niels was het resultaat. Ook voor Lenn van de Heuvel was het zijn eerste toernooi ervaring. Hij wist zich heel goed staande te houden. De eerste partij wist hij met ippon winnend af te sluiten. De tweede partij trok hij op beslissing naar zich toe en na een verliespartij in de derde ronde wist hij zich met een ippon te herpakken in de vierde partij. Lenn mocht daarmee op het derde trapje van het podium plaats nemen.

De derde Mariahoutse debutant was Lise van Velthooven. Ze begon voortvarend met een ippon score in de eerste wedstrijd. In wedstrijd twee en drie wist ze ondanks haar inzet en een houdgreep niet de winst binnen te halen. Haar laatste partij won ze op waza-ari. Ook een mooie derde plaats voor Lise. De laatste debutant was Peter van Lierop. Hij wist drie van zijn vier partijen met waza-ari winnend af te sluiten. In een partij haalde hij de volle tien punten op ippon. Daarmee hield hij zich erg goed staande in zijn poule en mocht hij verdiend voor de eerste keer op het hoogste treetje van het podium plaatsnemen om de eerste prijs in ontvangst te nemen.

Tim Gielens wist in zijn poule met vijf judoka's twee partijen winnend af te sluiten. Hij bleef daarmee op podiumkoers en mocht uiteindelijk de derde prijs in ontvangst nemen. Krijn van Lieshout zat in een poule van vier en wist daarin zijn eerste partij op beslissing binnen te halen. In de daaropvolgende twee partijen zat winst er uiteindelijk niet in. Een derde plaats voor Krijn. Ilko Swinkels zat eveneens in een poule van vier waarin drie judoka's erg aan elkaar gewaagd waren. Hij verloor een partij, maar wist met veel inzet de andere twee partijen op beslissing naar zich toe te trekken. Gelukkig viel het deze keer wel zijn kant op. Een mooie tweede plaats voor Ilko.

Robin van Kessel wist in zijn poule met vier deelnemers één partij te winnen. Dat deden ook twee andere judoka's, waardoor het aantal punten de beslissing moest brengen. Robin had de pech dat hij met de winst op beslissing qua punten net op de vierde plek terecht kwam. Sander Leenders had wederom een hele goede dag. De eerste partij ging nog verloren, maar de tweede en derde partij wist hij met waza-ari en ippon naar zich toe te trekken. Sander mocht een verdiende tweede prijs in ontvangst nemen. Rik Iven startte nog voortvarend aan zijn toernooi met de volle winst in de eerste partij. Helaas kon hij door tegenslag dat niet verder doorzetten in de tweede en derde partij. Rik behaalde een derde prijs.