Afbeelding
Foto:

Nederlands Kampioenschap Rolschaatsen:

Drie podiumplaatsen voor RC De Oude Molen

Beek en Donk - In een zinderend Nederlands Kampioenschap Show op rolschaatsen lukte het Rollerclub De Oude Molen om drie podiumplaatsen binnen te slepen. Zeven showgroepen trainde een jaar lang iedere week richting deze belangrijke dag. Zaterdag 27 januari was het zover, het Nederlands Kampioenschap in Almere.

Heel wat uren trainen op de technieken van het rolschaatsen en het Showrijden, dit hebben ze allemaal al jaren gedaan. Wat was het een spannend treffen van rolschaatsend Nederland in het topsportstadion in Almere. Kostuums, muziek, schmink, expressie en heel veel techniek maken de shownummers. Die groepen die het beste weten te imponeren met moeilijke passen, vaart, wisselingen en veel theater, scoren de hoogste punten. Het Jeugdkwartet met 'Hypnose' en de Jeugdgroep met 'Join the circusschool' werden beloond met zilver en de Kleine Groep met 'The Toy Soldier' verdiende een mooie bronzen plak.

RC De Oude Molen deed niet alleen aan deze wedstrijden mee, ook met de grote groepen lieten zij zich weer zien. Met 'Shape' belandde zij op een vierde plaats. In de wedstrijden Jeugdkwartet en Jeugdgroep deed ook een tweede team mee. Dit zijn wat jongere meiden die alvast klaar worden gestoomd om in de toekomst ook in de prijzen te kunnen vallen. Het Jeugdkwartet met 'How's the Weather?' eindigde op de negende plaats en de Jeugdgroep met 'A Firefighters Adventure' op de zevende plaats. Als laatste wedstrijd ook nog het groot kwartet. Zij reden een sierlijk nummer genaamd 'Feathers in the Wind' en eindigde op de vijfde plaats.

Er is het afgelopen jaar heel veel getraind bij de club op weg naar dit kampioenschap. Naast technische trainingen in de eigen hal in Beek en Donk ook veel trainingen op een grote baan, werken aan expressie, conditie en kracht. Maar ook is gewerkt aan samenwerken en het omgaan met wedstrijdstress, het onder controle houden van de zenuwen. Al het harde werk is beloond met prachtige resultaten.

Een uitgebreid wedstrijdverslag met foto's en filmpjes is te vinden op www.rcdeoudemolen.nl.