FC Avondrood pakt 2e overwinning op rij

Topper in de A-klasse eindigt onbeslist

Beek en Donk - Café-Zaal de Tapperij en Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs stonden afgelopen donderdag tegenover elkaar. Een cruciaal potje voor beide teams. De Tapperij kon uitlopen naar een voorsprong van respectievelijk 7 punten, Lindeboom kon met een zege tot op één punt van de koploper komen.

Geen van beide scenario's kwam uit. De teams besloten het fascinerende duel op een gelijkspel. T. Kluytmans opende voor Lindeboom al na één minuut speeltijd de score. De Tapperij moest en kwam via R. Engels al snel gelijk. Diezelfde Kluytmans scoorde opnieuw, waarna De Tapperij de score voor een tweede maal egaliseerde en kort daarna de voorsprong nam. Lindeboom deed dat kunststukje na, maar het was niet voldoende voor de zege. R. Engels trok de stand gelijk, waardoor deze topper eindigde in een onbesliste 4-4.

Heesakkers Administratie & Advieskantoor rook bloed tegen Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt. A. Yajou opende fris en was er als de kippen bij om een snelle voorsprong te bewerkstelligen namens Heesakkers. Sevenmiles.nl ontwaakte en via T. Bouw werd de stand gelijk getrokken. Het bleek onvoldoende om het Heesakkers echt moeilijk te maken. Tot 3-5 kon Sevenmiles aanhaken, daarna was het over. A. Yajou wist het netje nog tweemaal meer te vinden en zijn teammakkers vulden dat aan met nog eens zeven doelpunten. Heesakkers won meesterlijk met 10-3.

De onschendbare nummer 1 in de B-klasse, Hurkmans Plaatwerk BV, nam een piepklein voorschotje op de titel door het lastige FC van de Burgt te verslaan. Het duel kende een steeds spannender wordend verloop, naarmate een doelpunt uitbleef. J. van der Leemputten was het die het duel openbrak en namens Hurkmans de score opende. FC van de Burgt liet zich ditmaal niet uit het veld slaan en mocht de armen juichend omhoog steken nadat E. Leenders het speeltuig gelijkmakend binnen wist te prikken. Het signaal voor Hurkmans om nog even aan te zetten, wilde het hier nog 3 punten over de streep trekken. Matchwinner J. van der Leemputten deed waar hij goed in was en mocht de trekker voor de 2-1 overhalen. K. van Deurzen liet zijn kompanen opgelucht ademhalen toen hij de 3-1 aan liet tekenen, tevens de eindstand.

Het arme Café Thuis kon helaas ook geen potten breken tegen DK Garagebedrijf. De zege van verleden week werkte als benzine en als een geolied vijftal sneden ze als een warm mes door de Thuis-defensie. Café Thuis gaf niet thuis en dat bleek ook wel nadat de 11-0 nederlaag na afloop op het scorebord stond. T. van Oort kon zich sinds lange tijd weer eens uitleven voor het vijandelijke doel. Hij trof viermaal doel. T. van Berlo wist zijn scherpe rechter driemaal te verzilveren. DK nestelt zich middels deze comfortabele overwinning steviger op de 2e stek.

Tot slot kende het laatste duel van de avond een verrassende winnaar, maar ook een verrassend ruime uitslag. FC Avondrood, vorige week ook de baas over Café Thuis, kende nu verrassend weinig moeite met BrabantTent. De welbekende ommekeer voor BrabantTent lijkt ook nu weer gaande. Verleden seizoen kende ze een desastreuze tweede seizoenshelft, die tendens lijkt nu ook ingezet. FC Avondrood dartelde en verraste onder de impulsen van B. van der Kruissen en de herboren J. Lamaizi. Laatstgenoemde kende alweer een doelpuntendrift die we ook vorige week bij hem mochten bespeuren Hij wist drie goals bij te schrijven en daarmee droeg hij 50% bij aan de totaalscore voor zijn FC Avondrood: 6-1 en de aansluiting bij BrabantTent in de rangschikking.