Tim van Bommel (l) ontvangt uit handen van organisator Marthijn Junggeburth (r) de eerste prijs als vertegenwoordiger van het winnende team van de PubQuiz 2018
Tim van Bommel (l) ontvangt uit handen van organisator Marthijn Junggeburth (r) de eerste prijs als vertegenwoordiger van het winnende team van de PubQuiz 2018 Foto:

PubQuiz bij Badminton Club Lieshout zéér geslaagd

Lieshout - Inmiddels begint het houden van een PubQuiz een beetje traditie te worden bij Badminton Club Lieshout. Voor de derde keer hebben de badmintonners de degens op quizgebied met elkaar gekruist, hetgeen leidde tot een competitieve, maar vooral gezellige avond vol hilariteit. Aan het eind van de avond mocht Tim van Bommel namens zijn team uit handen van organisator Marthijn Junggeburth de overwinningsprijs ontvangen.

Gezellig
Halverwege de PubQuiz avond zag het daar nog helemaal niet naar uit. Het team, aangevoerd door Tim van Bommel, stond immers toen nog laatste (!). Door een enorme eindsprint, vooral tijdens het afsluitende onderdeel "raden van geneuriede liedjes" wist het team 7 van de 8 resterende dubbele punten binnen te halen, waardoor het alsnog de andere teams voorbij ging. Voor die tijd waren er al vele andere hilarische quiz-onderdelen aan de orde geweest. Zo moesten de deelnemers de zéér fijn gemalen ingrediënten van enkele potjes babyvoeding determineren. Ook kwamen er diverse bieren op tafel die benaamd moesten worden: ook met omzichtig proeven bleek dat een érg moeilijke taak. Uiteraard waren er vele vragen met strikvragen en weetjes, waarvan sommige vragen zelfs vaker terug kwamen, waardoor het belang van goed opletten tijdens de antwoorden nog eens onderstreept werd. Ook het raden van liedjes op basis van de intro kwam voorbij en het herkennen van bekendheden op basis van een jeugdfoto (waartussen een eigen jeugdfoto van de organisator verstopt zat).

Kortom: alle onderdelen die een PubQuiz leuk en gezellig maken kwamen voorbij. Organisator Marthijn Junggeburth en zijn vrouw, die streng maar rechtmatig, de bijbehorende administratie verzorgde, hadden een zeer gevarieerde avond samengesteld. Dat werd door de volop aanwezige badmintonners zeer werd gewaardeerd: dat bleek aan het einde van de avond nog even héél duidelijk, toen de organisatie met luid applaus door de deelnemers werd bedankt voor hun inzet.

Nevenactiviteiten
Badminton Club Lieshout combineert met dit soort activiteiten de badmintonsport met het sociale leven. Zij organiseren, naast de wekelijkse speelavond en deelname aan diverse competities, dan ook regelmatig nevenactiviteiten. Soms zijn deze voor de hele vereniging (bijv. de Nieuwjaarsborrel) en soms zijn deze enkel voor een bepaalde groep (bijv. de seizoenafsluiting voor de jeugd). Badminton Club Lieshout vindt de neven activiteiten van groot belang omdat zij graag méér wil zijn dan een rechttoe-rechtaan sportvereniging. De recente PubQuiz heeft dat ook weer aangetoond: lid zijn van een vereniging is zo veel meer dan eens per week wat gaan sporten.