Laarbeek stijgt in waarde

In de samenwerking met politie, brandweer, gemeente en ondernemers van Parkmanagement hebben we de afgelopen 3 jaar gewerkt aan het voortzetten van het keurmerk veilig ondernemen (KVO) op onze bedrijventerreinen. Op 24 Januari hebben we de audit positief af kunnen sluiten met afspraken in een maatregelenmatrix die we gezamenlijk de komende 3 jaar moeten realiseren.De ambitie is hoog en de basis in onze werkomgeving moet op orde zijn, dat vergt ook investeringen op termijn die alleen in co creatie tussen de partijen tot stand kunnen worden gebracht. Veiligheid en veilig voelen zijn kostbare waarden die juist in een gemeente als Laarbeek het onderscheid kunnen maken ten opzichte van bijvoorbeeld de steden. Schoon heel en veilig zijn kernwaarden die je samen nastreeft en waar iedere individueel ook zijn bijdrage aan moet leveren. Innovatief cameratoezicht is in voorbereiding en zal naast relevante data ook het prettig werken in een veilig gebied verbeteren. Dat je met het Keurmerk veilig Ondernemen(KVO)certificaat ook nog eens 10% tot 15% korting op je brandverzekering kunt krijgen is een mooie bijvangst. Begin maart organiseren wij een ondernemersbijeenkomst met als thema veiligheid en waar behaalde het certificaat zal worden uitgereikt.

De basis op orde in een toekomstbestendig en duurzaam werklandschap in Brainport daar ligt nog een uitdaging. Ruimte creëren voor ontwikkelen, samenwerken, kennis en innovatie. Samen met de TUE is een online platform voor industriële symbiose ontwikkeld (Indusym) dat een bijdrage gaat leveren aan circulaire economie en een duurzamere omgeving. Toepassing van Indusym is beschikbaar via Parkmanagement en kan de ondernemer ook een economisch voordeel opleveren.

Bij het nieuwe initiatief van het Innovatiehuis de Peel wordt Indusym ingezet als versneller voor de verduurzaming van bedrijven en haar omgeving.

In samenwerking met ondernemers van parkmanagement, senzer, brainport, VIER en Gemeente zijn we een werkgroep gestart met als thema werkgelegenheid. Continuïteit in samenwerken en verbinden staat hierbij centraal.In samenwerking met Brainport gaan we kijken hoe de community van bedrijven beter met elkaar kunnen verbinden. Laarbeek kent een paar prachtige grote bedrijven en heel veel klein MKB. Stuk voor stuk mooie bedrijven waar in een familie sfeer gewerkt wordt daar moeten we trots op zijn en dit zichtbaar maken. In de tweede helft van dit jaar gaan we met de werkgroep werkgelegenheid een open bedrijven dag organiseren. Laarbeek kan dan kennismaken met de mooie pareltjes van bedrijven en wat zij te bieden hebben. En wie weet wilt u gaan werken bij een van onze mooie Laarbeeks bedrijven en geen dagelijks fileleed meer ondergaan

Parkmanagement, centra management en ZLTO met buitengebied economie zijn elkaar in het Ondernemersfonds Laarbeek aan het ontdekken. De samenwerking, verbinding en kansen die hier ontstaan is iets wat we moeten koesteren en uitbreiden. Samen met Vier en de gemeente zijn we op zoek naar een visie met "lef" voor Laarbeek die toekomstbestendig is en waarbij ondernemerschap leefklimaat en recreatie centraal staan.

Wat mij betreft gaan in deze zoektocht senioriteit en jeugdig ondernemerschap samen voorop.

Frits Rutten
Parkmanagement Laarbeek