Burgemeester Frank v.d. Meijden stond vorig jaar in de ton bij de 1e editie van Bourgondival
Burgemeester Frank v.d. Meijden stond vorig jaar in de ton bij de 1e editie van Bourgondival Foto: Joost Duppen

Tweede editie Bourgondival

Aarle-Rixtel - Bourgondival staat voor Bourgondisch, maar ook voor carnaval en festival. Bourgondival vindt plaats op dinsdag 13 februari in de residentie aan het Heuveltje te Aarle-Rixtel. De tent gaat open om 13.00 uur en het programma zal om 13.30 aanvangen (kaarten € 7,50 te koop bij Snoeperij Jantje, Boerenbond, Straat Magellaan en Café DejaVu en Café Bij van Dijk).

Het belooft een carnavaleske en gezellige middag te worden. Waar je als bezoeker wordt getrakteerd op een hapje en afwisselend amusement. Een middag die je als carnavalsvierder niet mag en niet kunt missen. In een dorpsplein achtige setting vinden tussen het publiek door diverse activiteiten en optredens plaats. Tijd om je te vervelen is er niet, je kunt nog altijd een spel gaan spelen…

De Laarbeekse wethouder Frans van Zeeland is naast politicus ook tonprater. Met een wildcard stond hij in 2011 in de halve finale van het Keiebijters Kletsoernooi. Dit jaar staat hij bij Bourgondival op de bühne tijdens de tweede editie van Bourgondival. Een minder bekende artiest in Ganzegat, maar een artiest met internationaal aanzien is Gerard Fuchs (artiestennaam). Gerard staat bekend als de trompetist met gouden trompet. Door velen naar verluid de André Rieu op trompet genoemd. Het belooft een feestelijk optreden te worden.

De Keiegalmer uit Helmond komen als amusementsgroep de middag opluisteren met de nodige regionale humor. Deze groep staat garant voor een muzikale omlijsting met een brede glimlach. De groep Brabantse Jongens komt optreden en brengt met zang van onder andere Henk van Beek en Celio van Gerwen ongetwijfeld bekende steekliederen ten gehoren. Een optreden van deze groep staat eveneens garant voor feestelijke middag. Verder zullen deze middag nog diverse carnavaleske en humoristische intermezzo's te verwachten zijn. Die op de lachspieren zullen werken en die je ook zeker niet mag missen. Tussen de bedrijven door hebben een blaaskapel te gast die tussen de bedrijven door voor de muzikale omlijsting zal zorgen.

Halverwege de middag zal het carnavalsschilderij 2018 gepresenteerd worden. Dit jaar is het schilderij gemaakt worden door Marlijn Kuijpers. Ter afsluiting van de middag zal de veiling plaatsvinden van het schilderij. De opbrengst van het schilderij komt te goede aan de organisatie van de Carnaval te Ganzegat.