De dames van oMase te gast in de raadszaal. Te midden van hen burgemeester Frank van der Meijden
De dames van oMase te gast in de raadszaal. Te midden van hen burgemeester Frank van der Meijden Foto:

Activiteiten oMase omtrent Gemeenteraadsverkiezingen

Mariahout – In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen van maart organiseert vrouwenvereniging oMase uit Mariahout een drietal activiteiten. Woensdag 24 januari was de eerste activiteit: de Collegetour.

Burgemeester van der Meijden ontving 30 dames van oMase in de raadszaal, wijdde hen in in de 'geheimen van de gemeenteraad', een korte cursus gemeentepolitiek. Hij werd hierbij ondersteund door Raadsgriffier René van Heijnsbergen en Communicatie medewerker Anton-Pieter Verheggen.

De volgende onderwerpen passeerden de revue: hoe Nederland wordt bestuurd en daarbij de rol van de gemeente; wat de taken zijn van de gemeente en wat de rol daarbij is van de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de ambtenaren; het gemeentebestuur: van verkiezingen tot gemeenteraad en college; hoe de besluitvorming bij de gemeente in zijn werk gaat en hoe deze te beïnvloeden is; welke gereedschapskist een raadslid heeft om zijn taken uit te oefenen; hoe men politiek actief kan worden; De begroting en de financiële kalender

De 2e activiteit vindt donderdag 1 februari plaats: het bezoeken van een gemeenteraadsvergadering. Op 14 maart houdt oMase haar 3e activiteit in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. In de grote zaal van het Buurthuis in Mariahout vindt een forumdebat plaats voor en door vrouwen. Vrouwelijke kandidaten van alle Laarbeekse partijen worden uitgenodigd om met Laarbeekse vrouwen in gesprek te gaan. Deze avond is voor alle Laarbeekse vrouwen en niet alleen voor oMase leden.

Laarbeekse dames, noteer alvast deze datum in uw agenda. U bent van harte welkom om te horen wat met name de dames van de verschillende partijen voor u kunnen betekenen. Nadere informatie leest u de komende weken in DeMooiLaarbeekKrant.