vv Mariahout start het nieuwe jaar met verlies

Mariahout - Na de winterstop stond de 1e wedstrijd voor vv Mariahout op het programma, uit bij SBC uit Son en Breugel. Het is altijd de vraag hoe de ploegen uit de winterstop komen.

Na het eerste fluitsignaal ging SBC direct fel de strijd in en hield het tempo hoog. Na een poos was het al snel duidelijk dat dit spel Mariahout niet echt lag. Mariahout had moeite om SBC uit het 16 metergebied te houden. Na 20 minuten was het raak toen de bal bij SBC-speler Joost van Heck in de voeten kwam. Hij schoot de bal beheerst in en de 1-0 was een feit. In de 30e minuut werd middenvelder Michel Leenders gewisseld voor Jens Leenders. Maar ook na deze wissel bleef SBC op de helft van Mariahout spelen en Mariahout mocht van geluk spreken dat SBC slordig met de kansen om ging. Vijf minuten voor de rust was er een kans voor Mariahout toen Tim Barten tussen twee verdedigers de zestien in dribbelde, maar hij werd behoorlijk gehinderd door twee verdedigers van SBC. Zij raakten alles behalve de bal, maar de scheidsrechter zag hier geen overtreding in en wuifde het weg.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. SBC domineerde de wedstrijd en bleef slordig met de kansen omgaan. Pas in de 65e minuut was het wederom Joost van Heck die door de defensie van Mariahout ging en de bal onder keeper Rick van den Heuvel het doel in schoot: 2-0. Trainer Mari van Haterd moest iets doen en wisselde meteen na dit doelpunt Luuk Leenders voor Danny van de Laar. Maar ook met Danny wist met Mariahout niet echt door te breken. Toch kreeg Mariahout nog een kans op de aansluitingstreffer. Een mooie lage voorzet van Dennis Veldpaus vanaf de linkerkant bereikte Sander Scheepers, maar zijn harde schot miste helaas het doel. Het einde naderde en in de extra tijd wist invaller Cas Kuijpers nog met een rollertje de 3-0 eindstand op het scorebord te zetten.

Komende zondag speelt Mariahout 1 thuis tegen Essche Boys 1. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.