Archieffoto van het Carnavalsconcert van Harmonie O&U in 2016
Archieffoto van het Carnavalsconcert van Harmonie O&U in 2016 Foto: Joost Duppen

RetrO&U: Bijna 140 mensen actief voor Carnavalsconcert

Redacteur: Marie-Christine van Lieshout

Beek en Donk – Harmonie Oefening en Uitspanning is klaar voor het Carnavalsconcert op zaterdag 3 en vrijdag 9 februari. O&U neemt het publiek mee in een reis naar de jaren '60 en '70. Ze sluiten aan bij het thema van de Teugelders: 'Van Bloemetjesgordijn tot Dansfestijn!'

Samenwerking tussen verschillende gezelschappen
Vrolijk staan jonge leden van KiKo te zwaaien achter de ramen van 't Anker. Dadelijk mogen ze oefenen met het 'grote' O&U. Voorzitter Pierre Heesakkers moet lachen. "Voor ons zijn liedjes als 'Zwiebertje' en 'Pipo de Clown' heel herkenbare meezingers". Wijzend naar de kinderen: "Zij moesten dat allemaal leren voor een medley van allerlei populaire televisieprogramma's. In die tijd dan." Het publiek krijgt volgens Pierre dit jaar een grote rol. Meezingen is zeer gewenst. Dirigent Henk van de Weijer heeft een groot aantal bekende nummers gearrangeerd zodat ze geschikt waren voor een harmonieorkest. "Het is leuk om in korte tijd dit Proms-concert op de planken te zetten", vertelt Pierre. "Na carnaval is O&U toe aan uitdagender stukken." Een gepland concours in Veldhoven geeft gelegenheid tot spelen van zwaarder werk. Het Carnavalsconcert is een vruchtbare samenwerking tussen Harmonie O&U, het jeugdorkest, de slagwerkgroep van O&U, Kinderkoor KiKo, een combo met Jan Vlemmings op gitaar, gelegenheidskoor Magic en tien solisten. Diverse acteurs zullen de avond aankleden.

Zaal Heinsbergen komt weer tot leven
Solozangeres en dirigente van het jeugdorkest, Marianke Hobé, hijst zich in een retrojurk. "Lijk ik zo een beetje op Liesbeth List?" lacht ze. "We hebben er met drie zangers en zeven zangeressen veel zin in." De repetities verlopen voorspoedig. Er wordt hard gestudeerd, van samenzang tot danspasjes. Harry Mommers van de werkgroep Carnavalsconcert bruist van enthousiasme. "Het is een feest van herkenning, van ribfluwelen broeken tot oldtimers. 't Anker wordt natuurlijk Zaal Heinsbergen", vertelt hij. "We dagen het publiek uit en het is leuk als ze in retro-kleding komen. SPA (Skônste Pak Award) doen we niet meer. Wel wordt het publiek weer ludiek ontvangen. 'Snip en Snap' kom je zeker tegen." Dit jaar wil O&U mensen in het zonnetje zetten. Voor het concert van 3 februari zijn vrijkaartjes te verdienen. Geef O&U een reden waarom een persoon twee vrijkaartjes verdient en misschien zit die persoon zaterdag wel gratis van het concert te genieten. Genieten wordt het zeker, want misschien kom jij, terwijl je rustig op je stoel in de zaal zit, jouw idool wel van heel dichtbij tegen.

Kaarten (€13,00) zijn te koop bij Bloematelier De 4 Seizoenen op het Piet van Thielplein, bij Fietsvakman van den Berg op het Heuvelplein en online via www.ticketkantoor.nl/shop/retroenu. Op deze website kunnen tickets thuis worden betaald en geprint. Wil je gratis kaartjes verdienen? Stuur jouw motivatie naar vrijkaartjesoenu@gmail.com.