Afbeelding
Foto:

Geslaagde Ganzendonckse Seniorenmiddag

Beek en Donk - De jubilerende Club van 100 van De Teugelders van Ganzendonck en de KBO kunnen terugkijken op een geslaagde Seniorenmiddag in Muziekcentrum Het Anker.

Zoals gebruikelijk begon deze middag met het onthaal van Prins Luuk en zijn gevolg. Dit keer kreeg het ontvangst van de jarige Prins Luuk XLVI een extra feestelijk tintje. Prinses Ardi organiseerde voor het publiek een wedstrijdje 'Lang-ze-leven' zingen met Adjudant Richard van Deursen als jury. Ook de Dansmariekes lieten de verjaardag van de Prins niet ongemerkt voorbij gaan. Naast allerlei creatieve felicitaties gaven ze Luuk XLVI een mooie gardedans cadeau. Hierna werd een gloednieuwe ton op het podium gezet voor de 13-jarige Roel van de Vossenberg uit Beek en Donk. Hij kroop in de huid van Rob Scheepers' typetje 'Ben van Daal' de voetbalhooligan. Normaal is het geen enkele hooligan gegeven om een lach op het gezicht van het brede publiek te toveren. Maar Roel van de Vossenberg liet het ene na het andere lachsalvo door Het Anker rollen. Mogelijk heeft Ganzendonck weer een plaatselijke kletser in wording? De Prinsengarde debuteerde met een 'Gouwe ouwe Vinyl-kwis'. De ex-prinsen beelden verschillende carnavalskrakers uit de oude doos uit. Het publiek kreeg als taak te raden welk liedje er werd bedoeld. Vervolgens bracht Luuk XLVI met telkens een verkorte versie de zaal in carnavalssfeer. Die sfeer werd nog verder uitgebouwd door de dames van Wa Naw. Dat deden ze op een uitgebouwde fiets met aansprekende liedjes. In de grappige conversaties tussendoor viel regelmatig de naam van Maarten Maas te horen. Na de pauze werden 2 jubilarissen van de Teugelders in het zonnetje gezet. Prins Luuk XLVI spelde Lonneke van Kaathoven (11 jaar) en Jos Dijstelbloem (22 jaar) een daarbij behorende Teugelders onderscheiding op. De Dansmariekes zetten met een kleurrijke, Afrikaans getinte, showdans het programma weer in gang.

De amusementsgroep van Gummiegalge & Hai zorgde met hilarische anekdotes voor daverende lachsalvo's. Het publiek genoot vooral met volle teugen van het onvervalste Helmonds dialect van de gitarist. Hèt hoogtepunt van de middag was ongetwijfeld kletser Rob Scheepers. Als 'Theo van de Thuiszorg' vergde hij het uiterste van de lachspieren van het publiek, dat een half uur lang gekluisterd aan zijn lippen hing. Voor Rob Scheepers was dit een meer dan geslaagde generale op weg naar ' de strijd' om De Zilveren Narrenkap. Amusementsgroep 'Dé Velt Op' kreeg de eer om deze zeer geslaagde Seniorenmiddag op gepaste wijze af te sluiten. Daar maakte het kleurrijk uitgedoste viertal dankbaar gebruik van. Ze betrokken hun publiek in een aantal meezing en meedans liedjes en sloten natuurlijk af met een onvervalste Ganzendonckse polonaise. De muzikale omlijsting was de hele middag in handen van De Coöperatieve Stoom Afblaaskapel onder leiding van Martien Wagelmans. Hanneke van Oss en Maarten Maas zorgden voor de presentatie.

Roel v.d. Vossenberg