Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Rob Scheepers sterk op Sauwelavond Teugelders

Redacteur: Ans van de Kerkhof
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Beek en Donk - De avond van het gesauwel afgelopen zaterdag bij de Teugelders van Ganzendonck in Muziekcentrum het Anker. Geen uitverkochte zaal, maar wel gezellig druk. De jarige prins Luuk XLVI wordt getrakteerd op een gemêleerd lang zal ze leven. Zelfs in canonvorm, gearrangeerd door zijn Prinses Ardi. De sfeer zit er al meteen goed in.

De Sterkselse Rob Scheepers bijt de spits af en weet het publiek te pakken vanaf zijn eerste woord als clowntje Kniesoor. Burgemeester Frank van der Meijden en Leanda Meulensteen, de vrouw van wethouder Meulensteen zijn het mikpunt van Scheepers, die de lachers stevig op zijn hand weet te krijgen. Het trio Stenzel, Kivits & Menders tappen uit een klassiek vaatje. Kolderiek gebrachte klassieke stukken die met allerlei capriolen op de bühne verrassend uit de hoek komen. De enige vrouwelijke tonprater van de avond, Tulpentrut, neemt het publiek mee in de wereld van de taakstraf. In Nederland en het buitenland, zijnde Duitsland, delen zij en haar gestrafte partner tulpen en kaas uit op evenementen. Allerlei beroemde voetballers en hun vrouwen kom je tegen. Wesley Sneijder die zo klein is dat hij door het kattenluik naar binnen komt met zijn vrouw 'Yolanthe Klasbouw' en hun chihuahua. "Geen gezicht zo'n grote hond met zo'n klein menneke", meldt Tulpentrut.

Nadat tijdens de pauze de benen gestrekt zijn en de glazen weer gevuld, brengen de dansmariekes het publiek in vervoering met hun dans op de opzwepende klanken van de hit van Shakira waka waka this is Africa. De jeugdige groep dansmariekes weet de dans goed voor het voetlicht te brengen in hun schitterende outfits.

De Mortelse Jorlan Manders neemt het publiek mee in de perikelen van het vrijgezellen bestaan en het op latere leeftijd gesloten huwelijk, waarvoor hij aan schoonmoeder om de vagina van haar dochter vroeg. Op het antwoord van zijn schoonmoeder dat hij toch wel om haar hand zou vragen zei hij: "Hoezo haar hand? Masturberen kan ik zelf". Marco Verschuren uit Raamsdonk komt niet uit de verf. Het publiek raakt niet in vervoering van zijn klets. Gelukkig eindigt de avond met het Helmondse trio Striepke Veur, die het publiek weer volledig in de ban van carnaval weet te krijgen met hun onvervalst Helmonds. De lachsalvo's zijn dan ook niet van de lucht. Ook zij nemen burgemeester van der Meijden nog eens op de hak. "Toch wel lekker om voor niks op de eerste rij te zitten en te kunnen drinken zo Frank of niet dan." De burgervader neemt alle steken van deze avond voor lief en reageert laconiek maar adequaat op vragen die op hem worden afgevuurd. Waarop de Helmonders meteen maar wat te drinken bestelden voor de burgemeester en zichzelf. "Schrijf maar op voor de organisatie gaven zij de ober mee." Om daarna te besluiten met "je bent Hellemonder of niet he."

De organisatie laat zich niet onbetuigd en reageert op het aangeven van Striepke Veur door de burgemeester en zijn gezelschap te voorzien van het gevraagde.

Hans Vereijken die inmiddels 44 jaar Teugelder is, kreeg vanwege zijn vele verdiensten voor de Teugelders, waaronder twee keer Prins, een gouden speld. "Ik ben geen penningmeester en geen dansmarieke geweest, maar verder heb ik alles gedaan binnen deze carnavalsvereniging", vertelde de onderscheiden Vereijken.

De afterparty met DJ Paul ging nog tot in de kleine uurtjes door.

Afbeelding
Rob Scheepers als 'clowntje Kniesoor'