Johan Heurter in actie namens ATTC'77
Johan Heurter in actie namens ATTC'77 Foto:

Nieuw seizoen voor tafeltennissers ATTC'77

Aarle-Rixtel - Er is weer een nieuw seizoen begonnen voor de tafeltennissers van ATTC'77 uit Aarle-Rixtel. Vier teams troffen teams van TTV Stiphout, het tweede, vierde en vijfde team thuis en het derde team moest naar Stiphout. Vincent Braak, Jeroen en Werner Doensen speelden in de vijfde klasse L tegen de dames van Stiphout 7.

Meteen de eerste wedstrijd, die tussen Jeroen en de ervaren Marieke de Beer, was erg spannend, waarbij Jeroen de langste adem had. Broer Werner won vervolgens eenvoudig van Wilma van Hoof. Vincent Braak verloor van Anne Brouwers, maar door winst in de dubbel en van Jeroen tegen Wilma liep ATTC uit naar een 4-1 voorsprong. Daarna was alleen Marieke nog te sterk voor Werner en Vincent. Vincent won één wedstrijd, Werner twee en Jeroen drie. Hiermee is de eerste overwinning van het seizoen een feit.

ATTC'77-2 speelde tegen kampioenskandidaat Stiphout 4. Vanwege zieken in het team van Stiphout konden zij met maar twee spelers aantreden zodat ATTC begon met een 3-0 voorsprong. Tim Onstenk was voor Mark Rovers, Jos Beniers en Frederieke van de Poel te sterk, maar tegen Marlon Boe boden alle drie de ATTC-ers goed tegenstand. Jos en Frederieke wisten uiteindelijk zelfs te winnen, Mark net niet. Doordat de dubbel door Mark en Frederieke werd verloren eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Het vierde team speelde tegen twee oud-spelers van ATTC'77, Ario Nab en zijn zoon Bastiaan. Koos Martinali, Johan Heurter en Thijs Smulders konden alle drie niet winnen van vader en zoon Nab. Gelukkig won zowel Johan als Thijs van de derde speler, Carolien van de Kerkhof, zodat de schade beperkt bleef tot een 8-2 nederlaag.

Het naar de vijfde klasse gepromoveerde vijfde team speelde tegen Stiphout 8 en keek na de dubbel tegen een 3-1 achterstand aan. Alleen Stephan Vergroesen had zijn potje gewonnen tegen Paul Sanders. Henk Buiting en Bart Willems hadden hun enkels - een beetje ongelukkig - verloren. Na het dubbel wonnen ook Henk Buiting en Bart Willems van Sanders, maakte Stephan het spannend tegen Ruud van de Kerkhof maar verloor evenals Henk, won Bart van Roger Kabo, maar verloor Stephan weer van Van de Kerkhof. Hiermee eindigde de wedstrijd in 4-6 voor Stiphout.

Alle uitslagen
ATTC'77 1 – Bergeijk 3 2-8
ATTC'77 2 – Stiphout 4 5-5
Stiphout 7 – ATTC'77 3 3-7
ATTC'77 4 – Stiphout 6 2-8
ATTC'77 5 – Stiphout 8 4-6
Veldhoven 14 – ATTC'77 6 3-7
Veldhoven 19 – ATTC'77 7 0-10