Jan Jansen (l) wordt in het zonnetje gezet
Jan Jansen (l) wordt in het zonnetje gezet Foto:

Jan Jansen vrijwilliger van het jaar bij ZOD Mariahout

Mariahout - Tijdens de drukbezochte vrijwilligersavond van Zorg om het Dorp werd, door mede vrijwilligers, Jan Jansen als vrijwilliger van het jaar gekozen. Jan Jansen zet zich al jaren in voor de PR van deze vereniging. Het maken van foto en beeldmateriaal behoren tot zijn (bijna dagelijkse) taken. Jaarlijks verblijdt hij Mariahout met een overzichtsfilm van de evenementen die plaats gevonden hebben in het dorp. Deze wordt dan tijdens de vrijwilligersavond afgepeeld.

Dit prachtige overzicht is nogmaals te zien tijdens de openbare jaarvergadering op 9 april, in het Buurthuis. Ook coördineert Jan Jansen de werkgroep 'Roeken'. Een werkgroep die al meer dan 5 jaar, legaal, het gedrag probeert te beïnvloeden van de roeken, welke zich met vele kolonies in het groene hart van Mariahout gevestigd hebben. Oprecht trots kunnen ze melden dan de roeken nog wel komen, maar zich niet meer nestelen. Toch zal deze werkgroep nog een groot aantal jaren door moeten gaan, want roeken hebben de hardnekkige gewoonte terug te keren naar de plek waar ze geboren zijn.

Multimedia Buurthuis
Mede dankzij subsidiëring vanuit het Rabofonds en verdere ondersteuning door Zorg om het Dorp en Vierbinden en hulp van de Heikneuters kon het niveau van de multimediamiddelen in het Buurthuis sterk omhoog gebracht worden. Jan Jansen heeft hen hier uitgebreid in geadviseerd. Met een groot projectiescherm en een goede beamer is het nu mogelijk om duidelijke presentaties te houden en film en ander beeldmateriaal te projecteren. Ook kunnen activiteiten in de grote zaal gefilmd worden en gelijktijdig uitgezonden in de foyer, het DSC en de overige vergaderruimtes. Tijdens de kletsavonden hebben ze hier al de gemakken van ondervonden.

Vrijwilligers bedankt
Van de bijna 100 vrijwilligers bezochten ruim 60 personen de vrijwilligersavond van Zorg om het Dorp. Het bestuur vond het fijn om op deze manier het succes van de vereniging te kunnen vieren en alle aanwezigen te bedanken voor hun vrijwillige inzet. Naast het bestuur van Zorg om het Dorp zijn er veel werkgroepen van ZOD in Mariahout actief.

Het bestuur van Zorg om het Dorp wenst de vrijwilligers voor 2018 veel inspiratie toe. Indien iemand deel uit wil maken van de verschillende werkgroepen of nieuwe initiatieven wil ontplooien, dan kunt u zich melden via secretariaat@zorgomhetdorp.nl. Overige info zie: www.zorgomhetdorp.nl.