Forse verliespartij voor ELI

Lieshout - In de eerste competitiewedstrijd van 2018 heeft ELI een forse nederlaag geleden tegen WODAN en geen revanche kunnen nemen voor de 1-3 nederlaag in het openingsduel van deze competitie. Na een heel acceptabele eerste helft kwamen de Lieshoutenaren er in de 2e helft niet meer aan te pas en liep de Eindhovense ploeg van een 1-0 ruststand uit naar een 5-0 eindstand.

Duidelijk was, dat WODAN veel beter had overwinterd dan de Lieshoutenaren. Waar de spelers van WODAN elke week 2 keer gewoon konden trainen op kunstgras was het voor de mannen van Theo Donkers wekenlang echt behelpen op een niet of nauwelijks bespeelbaar sportpark. Toch was ELI in de eerste helft gelijkwaardig aan de hooggeplaatste tegenstander. Na 5 minuten was WODAN doeltreffend, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later kon Roel Donkers net niet uithalen na een goede actie van Willem Slegers. In de 10e minuut was ELI dichtbij een strafschop, toen Willem Slegers in volle snelheid op de rand van het strafschopgebied ten val werd gebracht. De scheidsrechter legde de bal net buiten het 16-meter-gebied. In de 20e minuut verscheen Antonis vrij voor ELI-doelman Bjorn Mezenberg, maar hij schoot de bal tegen de paal. Even later wist Mezenberg een treffer te voorkomen na een schot, dat nog van richting werd veranderd. Na een half uur spelen had WODAN moeten doelpunten, maar voor een leeg doel werd de bal nog langs geplaatst. Kort hierna had ELI de 0-1 moeten maken. Uit een lange bal van Patrick Swinkels kon Roel Donkers alleen op de keeper af gaan, maar hij plaatste de bal tegen de paal. Kort voor rust was het toch raak. Na balverlies op het middenveld was het de behendige Oussama, die met een strak schot de 1-0 maakte.

Met Frank van Berlo voor Niels den Bol probeerde Theo Donkers na rust op gelijke hoogte te komen. De thuisclub was echter veel behendiger aan de bal en toen de 2-0 viel was de wedstrijd in feite gelopen. ELI slaagde er niet in om onder de druk uit te komen en wist niet een keer gevaarlijk te worden. Uiteindelijk kregen de Lieshoutenaren nog 3 doelpunten om de oren en kwam een 5-0 score op het bord.

Als de weersomstandigheden het toelaten staat over 14 dagen de derby thuis tegen Mariahout op het programma.