Afbeelding
Foto:

Vaandelteam Badminton Club Lieshout kampioen

Lieshout - Het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout heeft het kampioenschap binnengehaald. Ná de eerste (en uiteindelijk enige) verliespartij bij het Sonse Scarabee zette het team een 'tandje bij' en veegde het SV Olympus´69 met 8-0 van de baan om in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen ook nog even met 7-1 van BC Oosterhout te winnen. Door deze dikke overwinningen is het team definitief kampioen van de eerste afdeling van de 'mannen, tweede klasse'.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – SV Olympus'69-H1: 8-0
Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden én de stand op de ranglijst ook (de Lieshoutse heren staan bovenaan en de badmintonners uit Halsteren onderaan) was er tóch sprake van een wedstrijd. Zo moest Ruud van Vijfeijken in zijn singlepartij als tweede heer tot het uiterste gaan om de partij (met 18-21, 21-19 en 22-20) binnen te slepen. Ook Jeroen van der Heiden moest, als derde heer, in zijn singlepartij stevig aan de bak. 21-18 en 21-19 laat zien dat de partij best in evenwicht was, maar door Jeroen uiteindelijk wél gewonnen werd. Wouter van Vijfeijken (eerste heer) en Laurence Roijackers (vierde heer) wonnen hun partij met wat duidelijkere cijfers. In de vier gespeelde dubbelpartijen was het verschil steeds aanwezig, maar niet immens. De Lieshoutse badmintonners wonnen alle vier de partijen overigens wél in twee sets, maar de gemiddelde tegenscore van 14 tot 15 punten laat zien dat er wél écht voor gespeeld moest worden.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Oosterhout-M3: 7-1
Na de dikke zege op SV Olympus'69 stond dé wedstrijd tegen de Oosterhoutse heren onder hoogspanning. In deze wedstrijd moesten immers minimaal twee punten gepakt worden om zeker te zijn van het kampioenschap. En.. na de twee eerste partijen was dat al gebeurd. Bert Manders en Wouter van Vijfeijken wonnen hun dubbelpartij met 21-19 en 21-18 en haalden het eerste punt binnen. Jeroen van der Heiden en Laurence Roijackers deden daarna wat van hun verwacht werd: zij wonnen met 21-18 en 21-16 waarna de titel zeker was. In de daaropvolgende singlepartijen was de druk er duidelijk af. Wouter van Vijfeijken won met speels gemak. Bert Manders had weer eens drie sets nodig, maar won wederom prima. Ruud van Vijfeijken verloor, na een ijzersterke eerste set (21-8) alsnog in drie sets en Laurence Roijackers won gedisciplineerd met 21-13, 21-15. In de laatste twee dubbelpartijen kwam er in beide partijen nog een derde set aan te pas, maar die werd door de Lieshoutse heren gewonnen, waarna het kampioenschap uitgebreid gevierd kon worden.

Regio Brabant
Door het opnieuw binnenhalen van het kampioenschap (vorig jaar werd het team óók al kampioen) mag BCL-H1/BouwCenter Swinkels het in het voorjaar opnemen tegen de kampioen van de tweede afdeling van deze klasse (BC Mash-H1). De mannen, tweede klasse telt in Brabant immers twee afdelingen. De winnaar van deze titanenstrijd mag uiteindelijk de titel 'Kampioen van de regio Brabant' voor één jaar mee naar huis dragen.