Boerenbrunch bij de Teugelders

Beek en Donk - Op carnavalsdinsdag is traditiegetrouw de boerenbruiloft. Het Boerenpaar, Willem en Frieda, wordt die dag met elkaar in 'de on-echt' verbonden.

Het programma begint in de ochtend met het ophalen van de boer en de boerin. Zij brengen dan eerst een bezoekje aan de Regt. Daar sluit Prins Luuk XLVI en zijn gevolg aan. Het gehele gezelschap arriveert tegen 12.00 uur bij Café-Zaal Van de Burgt, waar de boerenbrunch plaatsvindt. Deze uitgebreide, goed verzorgde brunch is bedoeld voor iedereen die op deze dinsdag carnaval wil vieren in het gezelschap van het boerenpaar en hun aanhang! Kaarten voor de brunch kosten €5,00 per persoon, voor kinderen tot 12 jaar kost een kaartje €2,50. Kaarten zijn te koop bij Dave van de Burgt, Heuvelplein 21. Voor dit bedrag wordt een uitgebreide lunch aangeboden, een goede bodem voor de rest van de middag bij de boerenbruiloft.

Om 13.00 uur gaat het hele gezelschap naar Café-Zaal de Tapperij. Daar vindt de trouwerij van Frieda en Willem, door de ambtenaar van de boergelijke stand en pastoor B.H. Titus, plaats. Eerst moeten de nodige bezwaren door het boerenpaar worden weerlegd. Aansluitend is het boerenbal, het 'woodensjoefestival'.