Afbeelding
Foto:

Verkiezingsprogramma Partij Nieuw Laarbeek (PNL)

Laarbeek – Met de slogan 'Vier kernen, één partij' presenteert PNL met trots haar programma 2018-2022. Hierin zijn concrete doelen benoemd waarvoor onze partij zich maximaal in gaat zetten. Daarbij zijn alle kernen even belangrijk. De basis ligt hierbij op het op orde brengen van de financiën van de gemeente Laarbeek.

PNL gaat een einde maken aan de sterke lastenstijgingen waarmee inwoners en ondernemers de afgelopen jaren zijn geconfronteerd. Ook de gemeentelijke begroting moet weer sluitend worden. Laarbeek wordt, als het aan PNL ligt, weer een financieel gezonde gemeente. Een gemeente waar de lasten lager worden en de investeringen gericht zijn op bedrijfseconomische grondslagen. Precies zoals de inwoners in het verleden gewend waren.

In het programma voor de komende jaren zijn verschillende speerpunten benoemd en wordt concreet aangegeven wat eraan gedaan wordt. Dit vinden wij belangrijk. De inwoners en ondernemers hebben recht te weten waarvoor zij op 21 maart kiezen. En ja, er valt volgens ons echt wat te kiezen.

Naast het op orde brengen van de financiën richt PNL zich op de verkeersproblematiek van bijvoorbeeld de Beekse Brug. Maar ook op verkeersveiligheid in de kernen. Bij duurzaamheid wordt ingezet op bedrijfseconomische investeringen die voordeel hebben voor inwoners en ondernemers. Mede door de financiën op orde te brengen, kunnen we de zorg toegankelijk laten zijn voor iedereen en borgen dat deze er ook daadwerkelijk is/blijft.

Een belangrijk speerpunt is het versnellen van het bouwen van woningen. PNL streeft naar de bouw van 400 woningen in de komende 4 jaar, met extra aandacht voor bouwen in Aarle-Rixtel en Lieshout.

PNL geeft met dit programma duidelijk aan welke koers wordt gevaren om Laarbeek weer een (financieel) gezonde gemeente te laten zijn. Een gemeente die naar de toekomst daadwerkelijk zelfstandig kan blijven; zelfstandig omdat het haar 'eigen boontjes wel kan doppen'.

Onze partij bestaat uit enthousiaste mensen, van jong tot oud, mannen en vrouwen, afkomstig uit alle kernen van Laarbeek. Onze mensen staan midden in de samenleving en weten wat er speelt. PNL heeft als eerste in de Laarbeekse geschiedenis een eigen jongerenafdeling: Jong PNL. Deze enthousiaste, actieve, en groeiende groep houdt zich bezig met wat jongeren raakt.

Afbeelding