Cor van Rijsingen
Cor van Rijsingen Foto:

'Van loodgieter tot opzichter'

Cor van Rijsingen 40 jaar in dienst van Laarbeek

Laarbeek - In februari 1978 startte een 23-jarige jongeman als loodgieter/Cv-monteur bij Woningstichting Beek en Donk. Inmiddels, 40 jaar en twee fusies later, is Cor van Rijsingen nog steeds werkzaam voor dezelfde woningcorporatie. Als opzichter bij woCom is hij een bekend gezicht voor vele bewoners.

In de luiers
Cor begon in 'zijn Beek en Donk' en is nooit meer uit de gemeente Laarbeek weggegaan. Veel mensen waar hij vroeger kwam werken, zaten toen net in de luiers. Nu komt Cor bij die baby's (vaak ook nog eens op de wereld gebracht door zijn zus die destijds kraamverzorgster was) die inmiddels volwassen zijn en hĂșn gezinnen. Hij heeft de wereld om zich heen zien veranderen in 40 jaar. Maar heeft dat nooit als een probleem ervaren. Of het nu gaat om organisatieveranderingen door fusies of de steeds verder gaande digitalisering van de werkzaamheden, Cor paste zich aan en bleef woCom en vooral de huurders in Laarbeek trouw.

Luisterend oor
Hij staat als opzichter vaak letterlijk tussen de huurders omdat hij verantwoordelijk is voor het dagelijks onderhoud aan de sociale huurwoningen van woCom. Woningen waarin hij vaak al in de nieuwbouw heeft rondgelopen. Cor weet de hele historie van een gebouw. Niet alleen vanuit de nieuwbouw waar de leidingen zitten, maar zelfs wat er in het verleden aan onderhoud is gedaan. Cor is een wandelende encyclopedie voor woCom en de huurders. En vaak ook een luisterend oor. Want achter de voordeur gaat het vaak niet alleen over reparaties. Betrokken, verantwoordelijk en sociaal; Cor van Rijsingen is een 'Laarbeker' om trots op te zijn.