KBO Beek en Donk

Kunstlezing over Vincent van Gogh

Beek en Donk - Vincent van Gogh? Wie was dat ook alweer? Was dat een bekende wielrenner of voetballer? Nee, nee, wacht even dat was toch die maffe kunstschilder die nog een tijdje in Nuenen heeft gewoond en naar Frankrijk emigreerde en iemand zijn oren heeft afgesneden?

Het is de kunstschilder, hij kon zijn 'schilderijen' aan de straatstenen niet kwijt. Maar… intussen zijn de schilderijen van die 'maffe schilder' wel miljoenen waard. Waarom eigenlijk, wat was er zo bijzonder aan van Gogh? Om daar meer over te weten te komen, houdt de KBO Beek en Donk op 22 februari een kunstlezing over van Gogh, gepresenteerd door Drs. Ger Jacobs, zelf een kunsthistoricus, in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk.

Op 29 maart volgt een tweede lezing over een andere beroemde Nederlandse schilder, te weten Rembrandt van Rijn, voor wiens schilderijen tegenwoordig ook miljoenen betaald worden. De prijs voor beide lezingen totaal is €10,00 voor KBO leden en voor niet leden, die ook welkom zijn, bedraagt de prijs €12,00. Wel even van te voren aanmelden. Dit kan per e-mail aan francien.vereijken@gmail.com. Graag even vermelden 'kunstgeschiedenis'. Aanmelden kan ook door een briefje in de bus te doen bij Francien Vereijken, Kerkstraat 56, Beek en Donk. Vermeld daarop uw naam, telefoonnummer en woonplaats. Geef ook even aan of u wel of geen lid bent van de KBO.

Na afloop van beide lezingen wordt er geëvalueerd of in het nieuwe winterseizoen een vervolg gegeven gaat worden aan de serie kunstlezingen. Betaling kan plaatsvinden bij aanvang van de eerste lezing.