Een echt bevredigend slot

Mijn oog viel afgelopen zomer op een opmerkelijk bericht in de krant. Eenentwintig orgasmes per maand, zou de kans op prostaatkanker met 33% verlagen. Aldus een professor van de Harvard Universiteit. Hulde voor deze wetenschapper! Wat wij mannen, stiekem al lang weten, zegt deze wetenschapper hardop. Ik 'parkeerde' het idee in mijn geheugen en nam me voor om er aan het begin van het nieuwe jaar werk van te gaan maken.

Mijn manier van leven kent al vele gezonde uitdagingen. Minder vet, minder zout, minder suiker, minder alcohol, meer bewegen. Voornemens, die ik ieder jaar met veel overtuiging presenteer. In dit rijtje zou meer seks prima passen!

Die avond in januari ruimde ik na het avondeten de vaatwasser in. Ik maakte een cappuccinootje voor mijn vrouw. Na het journaal dimde ik wat lichtpunten. Ik stak een kaarsje aan. Ik schonk mijn vrouw een wijntje in en bood aan een kaasplankje te maken. Alle activiteiten stonden direct of indirect in het teken van een gezonde manier van leven. Mijn vrouw liet het zich allemaal welgevallen. Om half twaalf stelde ik voor om naar bed te gaan. "Het is morgen weer vroeg dag", zei ik. Mijn vrouw vond het een goed idee.

Gezeten op de rand van het bed, praatte ik mijn vrouw bij over het artikel van die professor. Ze lag al onder de dekens en luisterde ongeduldig naar mijn verhaal. Terwijl ik mijn T-shirt uittrok zei ik: "Toch mooi dat je je gezondheid op deze manier een enorme impuls kunt te geven!"

"Is eenentwintig keer niet een tikkeltje teveel van het goede?", vroeg mijn vrouw zich af. "We zullen ergens moeten beginnen", antwoordde ik en dook resoluut in bed. Mijn vrouw gaf een ruk aan het touwtje boven ons bed. De lamp ging uit….

Hier moet deze column stoppen. Wat eerder, dan u van mij gewend bent. De ondergrens is bereikt. De columnist in mij wil zich niet verder bloot geven. Ik snap dat er nog veel vragen zijn. Voor een echt bevredigend slot van deze column, zult u moeten putten uit eigen fantasie!