Dapper BrabantTent behaalt verdiend punt

Beek en Donk - Een dapper en energiek BrabantTent heeft een zwaarbevochten punt overgehouden aan het treffen met runner-up DK Garagebedrijf. Een snelle achterstand werd na 10 minuten door de Rothosen ongedaan gemaakt via uitblinker J. Krol. Nadat DK de score had uitgebreid naar een 3-1 voorsprong was het diezelfde J. Krol die de achterstand verkleinde tot 3-2. Met een eigen doelpunt werd de stand gelijkgetrokken, waarna BrabantTent in de slotfase zelfs de zege nog binnen had kunnen hengelen, ware het niet dat DK stand hield. Einduitslag: 3-3.

Hurkmans Plaatwerk, koploper in de B-klasse, profiteerde optimaal van dit puntverlies van de nummer 2. Zij versloegen met maar liefst 8-1 FC Avondrood. Nadat Hurkmans de voorsprong had genomen, kwam FC Avondrood nog wel langszij via de gouden voet van J. Lamaizi. In het vervolg van dit duel was het verzet van Avondrood wel gebroken. Hurkmans bleek een maatje te groot en mocht geleidelijk uitlopen naar een overwinning van 8-1. Via deze driepunter is de voorsprong nu 8 punten op de nummer 2.

Meulensteen/ van Lieshout kon niet profiteren van het puntverlies van DK Garagebedrijf. Het duel met FC van de Burgt kende geen winnaar. Meulensteen startte voortvarend met twee snelle treffers waaronder eentje van B. Meulensteen zelf. E. Leenders verkleinde namens FC van de Burgt al weer rap de score. E. Wich breidde deze met nog 5 minuten op de klok uit, dus de zege leek binnen handbereik. Niets was minder waar. FC van de Burgt besloot va-banque te spelen, verkleinde nogmaals de score en trok de stand gelijk in extremis: 3-3.

Er was eindelijk weer eens een punt voor 1.FC Geerts. In de 2e El Classico van het seizoen mochten zij zichzelf wel achter de oren krabben aangezien ze een zekere zege uit handen lieten glippen. Aben & Slag kon in eerste instantie niet heel veel doen tegen de dadendrang van 1. FC Geerts. Nadat hoog bezoek in de vorm van de carnavalsprins de aftrap van deze editie van El Classico had verricht, nam 1.FC Geerts het heft in handen. Via P. van der Bruggen en B. Kluytmans werd een 2-0 voorsprong genomen. Deze had nog groter kunnen zijn, maar kansen waren niet besteed aan de geel-zwarten. Aben & Slag rook de kans om nog een punt uit het vuur te slepen. Dit gelukte ze ook. T. Kuypers en E. van den Heuvel waren hiervoor verantwoordelijk, waardoor een puntendeling het gevolg was.

Het 2e duel in de A-klasse was een prooi voor Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs, Danny Megens Keurslagerij zag lijdzaam toe hoe R. Klomp Bueters de 1-0 en de 2-0 aantekende. Via T. van Mechelen deed de Keurslagerij iets terug. De spanning kwam terug in het duel. De Keurslagerij trachtte nog wat aan het duel over te houden, maar Lindeboom besloot in de slotfase spijkers met koppen te slaan. Zij wonnen met 4-1 en verstevigden daarmee de 2e plek.