Carnavalshit

JeBroer, DJ Paul Elstak en Dr. Phunk brachten een klein jaar geleden het net niet Top 2000-waardig nummertje 'Engeltje' uit. Een rampetamplied waarop de jeugd, puber en jongvolwassene en alles wat er zich tussenin begeeft zichzelf flink op de hak nam. Nou, net dit lied was de inspiratiebron voor het prinsengilde om samen met het jeugdprinsenensemble een eigen versie op te schrijven. Leden van de jeugdraad aangevuld met een toegewijde adjudant en gedecideerde hofdame bogen zich over het strijdplan 'songtekst' en na vele vijven, zessen en zevens kwamen er heuse woorden op papier die nog hout sneden ook. Daarmee werd de klas de opdracht gegeven dit in hun hoofd te stampen en tot ieders verbazing bleek ze dit verdomd snel af te zijn ge gaan. Tot heuse verbijstering van de meester, die zich al een tijdje afvroeg waarom Engelse woordjes en zinnetjes te moeilijk bleken te zijn om te onthouden. 'Meester, dit vinden we leuk, daarom', en daarmee was dus de kous af.

Het werd een vrijdagmiddag in november. Voorafgaand aan de carnavalsreceptie werd het nummer semiprofessioneel opgenomen door de adjudant van het volwassenencarnaval. Na dik een uur stond de potentiële carnavalskneiter op de band en kon deze gemonteerd en gebrand gaan worden. Een dag later bleek hoe groot het succes wel niet was. Iedereen was schijnbaar de Spotify's en I-tunesen van deze wereld opgeklommen, had zichzelf een weg gebaand door het oerwoud wat Youtube heet of vond in de spaarzame cd-rekken, inmiddels ver weg geduwd bij zaken als de Mediamarkt, dit kostbare singletje. Er zijn zelfs curieuze geruchten (niet geverifieerd) dat de hitsingle op lp en cassette is uitgebracht!

Terug naar het succes van dit nummer. De TMF Dag Top 5 schijnt er zelfs eenmalig voor terug te zijn gekomen, de Top 40 kende een recordaantal luisteraars en de Yabba Dabba Dance van de jaren 90 blies het stof van hun lege cd-hoesjes om zo snel mogelijk dit nummer op een verzamel-cd te duwen.

Maar het allermooiste was wel de uitreiking van dé prijs die je op je schoorsteenmantel hebt moeten staan als musicus en dat is natuurlijk een gouden plaat. Tijdens de receptie werd deze aan de hele jeugdraad uitgereikt wat leidde tot emotionele en onvergetelijke taferelen. Inmiddels heeft de plaat een uniek plekje in het klaslokaal gekregen, daar waar dit historisch muziekmoment plaatsvond. Het leidde tot flink wat aandacht van velen, ook van de meester: 'Zo, jullie hebben een mooie titel voor die carnavalshit van jullie: CarnavalSHIT'.