Afbeelding
Foto:

Geslaagde 1e editie TRAX11

Redacteur: Stijn Geene

Aarle-Rixtel - In de dreef klinkt het erg gezellig. Trax11 is aan de gang. Een carnavalsfeest voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Het was vier dagen feesten in Aarle-Rixtel.

Wat is Trax11?
Trax11 is een feest voor jeugd van 12 tot 18 jaar. Een lange tijd viel deze leeftijdscategorie erbuiten tijdens carnaval. Ze waren te jong voor veel feesten waar alcohol geschonken werd en te oud voor de meeste jeugdfeesten. Dit vonden ook de organisatoren van Trax11. Ze zijn samen om de tafel gaan zitten en hebben Trax11 opgericht. Een feest voor de jeugd waar geen alcohol geschonken wordt maar met toch de echte carnavalsstemming. Iedereen kon zijn gave dansmoves laten zien en natuurlijk kwam de polonaise ook voorbij. Deze mag niet gemist worden tijdens carnaval.

Dj's maken de zaal los
Dj's Thijs, Daan en Bas, mochten de eerste avond de zaal opwarmen en later op de avond de zaal samen met de andere dj's los laten gaan. "Aan het begin van de avond zet je de muziek rustig aan totdat iedereen een beetje los begint te komen. Daarna ga je echt los. Om de zaal goed mee te krijgen praat je de zaal aan. 'We gaan springen', roepen we dan bijvoorbeeld", legt Daan uit. "Het is super om te zien dat de zaal dan meedoet. Daar doe je het voor."

Een groot feest
Trax11 was super geslaagd volgens de organisatoren. Er waren veel vrijwilligers die hebben geholpen om van Trax11 een succes te maken. Een van deze vrijwilligers was Nathalie Bruijnsma. Ze hield onder andere het overzicht in de zaal. "Ik vind het belangrijk dat de jeugd zijn of haar eigen ding kan doen. Ik houd natuurlijk het overzicht maar de jeugd moet niet het idee hebben dat ze constant in de gaten gehouden worden. Dit vinden ze niet leuk. Ik help waar het nodig is en stiekem vier ik zelf natuurlijk ook een beetje mee", vertelt Nathalie met een lach.

Anne-Marie den Mulder, een van de organisatoren, vond het zeer geslaagd. "Van te voren moet er veel geregeld worden. De jeugd moet niks van de voorbereidingen meekrijgen. Zij moeten het tijdens Trax11 naar hun zin hebben. Dit is geslaagd en dat is het belangrijkst." Kortom het was super tijdens Trax11.

Afbeelding