Afbeelding
Foto:

Samen kansen zien

Bijna anderhalf jaar staat bij de Bavaria rotonde een groene bril. U heeft hem waarschijnlijk gezien. De bril staat symbool voor de kansen die we zien. Het CDA heeft samen met de burgers gesproken over de mogelijkheden die we voor Laarbeek zien. We hebben het onder meer gehad over kansen op het gebied van duurzaamheid; kansen die er liggen voor verenigingen en vrijwilligers; kansen die we zien voor het buitengebied en kansen in het seniorenbeleid.

Duurzaamheid
We hebben de wereld te leen. Het is onze plicht om ze in goede staat door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen. Zorgvuldig omgaan met grond- en hulpstoffen en afval zoveel mogelijk hergebruiken. Respectvol omgaan met milieu, natuur en klimaat. En dan denken we aan het stimuleren van acties voor zonnepanelen, spouwmuur- en dakisolatie, we denken aan invoering van LED verlichting, meer snellaadpalen en zo meer. Er liggen hier veel kansen om allerlei acties te ondernemen die vooral op lange termijn effectief zijn voor de leefbaarheid in een duurzame samenleving.

Verenigingen en vrijwilligers
Verenigingen zijn hechte gemeenschappen, die onmisbaar zijn in onze Laarbeekse samenleving. We hebben er in Laarbeek driehonderdvijftig. Ze worden gedragen door vrijwilligers. Ze maken dat wij ons thuis voelen, dat het aangenaam te leven is in de vier dorpskernen. Verenigingen zijn de motor en de vrijwilligers zijn de smeerolie die de motor draaiende houdt. Goede zorg voor onze medemens is ondenkbaar zonder vrijwilligers. Wat het CDA betreft wordt hier dan ook niet op bezuinigd.

Het buitengebied
We streven naar een goede balans tussen economie (landbouw en industrie), natuur en recreatie. We zijn voorstander van een verscheidenheid in 'agrarische' bedrijven: van traditioneel bedrijf tot zorgboerderijen of boerderijen met recreatiemogelijkheden. De nieuwe Omgevingswet wet biedt daartoe meer mogelijkheden. We vinden dat er oog moet zijn voor een versoepeling van regelgeving.

Seniorenbeleid
Het aantal Senioren in Laarbeek groeit gestaag. De ouderen vragen zich af hoe het straks moet gaan met de zorg, het welzijn en wonen. Wat zijn hier de mogelijkheden? Extra aandacht voor deze groep burgers vinden we belangrijk. Het CDA besteedt hieraan een informatieve avond op 28 februari aanstaande. Daarvoor bent u van harte uitgenodigd in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk om 20.00 uur. Elders in dit blad vindt u hierover meer. Het CDA is zo gek nog niet!

CDA Laarbeek
Jacques Kals

Afbeelding