De Ekkermuzikanten
De Ekkermuzikanten Foto:

Concert de Ekkermuzikanten in Gaviolizaal

Beek en Donk/Helmond - De 'Ekkermuzikanten' is één van de oudste buurtkapellen van Beek en Donk en vormt een onderdeel van buurtvereniging 'De Oude Toren''. De kapel telt 24 leden, waaronder een aantal echtparen. De meeste leden wonen nog steeds in de buurt, maar sinds enige jaren hebben ze versterking gekregen van muzikanten buiten de buurt. Zondag 25 februari geven zij een concert in de Gaviolizaal in Helmond, van 14.00 tot 16.00 uur.

Begonnen zijn ze met gehuurde instrumenten en muzikanten die nog geen noot konden lezen. Ondertussen is dat veranderd, zijn de instrumenten van de club en weet men wat een G en F sleutel is en hoe de noten op de balk genoteerd staan. De blaaskapel speelt onder leiding van Piet Diender allerlei soorten muziek, zodat ieder aan zijn trekken komt. Zij treden op met Sinterklaas en carnaval, bij verzorgingshuis De Regt en bij braderieën en andere gelegenheden, nu dus tussen de draaiorgels in de Gaviolizaal.

De toegang is gratis. Wel zien zij na afloop van het concert graag een vrijwillige bijdrage in hun donatiepijp. De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a te Helmond. Kijk voor meer informatie op www.draaiorgelshelmond.nl, mail: info@draaiorgelshelmond.nl of tel: 06-39682404.