Frans Swinkels
Frans Swinkels Foto: Joost Duppen

In memoriam: Frans Swinkels 1938-2018

Lieshout – In besloten kring werd dinsdagmiddag afscheid genomen van Frans Swinkels (80), lid van de zesde generatie van de Bavaria-familie. Na een kort ziekbed overleed deze gepassioneerde ondernemer op donderdag 8 februari. 'Mijnheer Frans' – zoals ze hem noemden bij Bavaria - had een grote passie voor het bierbrouwen en zette zich jarenlang op diverse fronten in voor het familiebedrijf.

Bavaria In 1962 kwam Frans in dienst bij Bavaria. Hij betekende veel voor de ontwikkeling van de bottelarij en de huidige productielocatie in Lieshout. In 1999, 37 jaar later, ging hij met pensioen. Dat betekende echter niet dat hij volledig met zijn werkzaamheden stopte. Hij bleef betrokken bij de brouwerij. Eerst als lid en later als voorzitter van de Raad van Commissarissen (tot 2009). In 1972 trad 'Mijnheer Frans' toe tot de Raad van Bestuur. Ook is Frans nog jarenlang bestuurslid geweest van de familieholding Ambrig, de beheermaatschappij van Bavaria.

Grote betrokkenheid
Frans wordt omschreven als iemand met een warme persoonlijkheid. Hij toonde grote betrokkenheid bij de mensen met wie hij werkte. In zijn leven ontving hij twee hoge onderscheidingen. Hij werd benoemd tot Commandeur in de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem en tot Ridder in de Orde van Sint Silvester.

DeMooiLaarbeekKrant wenst familie, vrienden en medewerkers van Bavaria veel sterkte toe met dit verlies.