Heidi Manders
Heidi Manders Foto:

DWG heeft vele vrouwelijke kandidaten op haar kieslijst

Op 21 maart schitteren er op de kieslijst van Laarbeeks grootste coalitiepartij De Werkgroep DWG twaalf vrouwelijke kandidaten. Dat is 24 % van het totaal van vijftig kandidaten, waarmee DWG een maximaal toegestane gevulde kieslijst presenteert. In de top tien staan maar liefst drie vrouwelijke kandidaten (30,33%) waarvan de hoogst genoteerde, op plek twee, Nicole Verhoeven uit Aarle-Rixtel.

DWG vindt het belangrijk dat vrouwelijke kandidaten op haar kieslijst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen goed vertegenwoordigd zijn. Maar dat niet alleen… ook ziet DWG graag zetels in haar fractie bemenst door vrouwen.

DWG vindt dat de democratie een afspiegeling moet zijn van de maatschappij waarin mannen èn vrouwen gelijkwaardig zijn. Waarbij het vanzelfsprekend is dat beiden ook de talenten, kennis en vaardigheden hebben om op te komen voor standpunten die in het belang zijn van de Laarbeekse inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen. Invloed van meer vrouwen in de politiek vraagt ook om betrokkenheid en inzet van personen die zich hiervoor sterk maken. Dit door vrouwen te stimuleren hun bijdrage te leveren aan de politiek en daarmee de democratie. DWG staat hiervoor!

De huidige negentien leden tellende gemeenteraad in Laarbeek heeft slechts drie vrouwelijke kandidaten (15,7 %) in haar midden. DWG ziet dat percentage graag stijgen. In Laarbeek zijn heel veel vrouwen actief als vrijwilliger. Bij verenigingen, zorginstellingen, scholen, dorpsraden blinken zij uit in beschikbaarheid, aanwezigheid, goede ideeën en het oppakken van initiatieven. Waarom dan als vrouw niet actief in de politiek? DWG maakt daar ruimte voor. Bij de samenstelling van haar kieslijst is hier nadrukkelijk rekening mee gehouden.

De vrouwelijke kandidaten van DWG zijn breed maatschappelijk vertegenwoordigd. Een greep hieruit. Nieuw op de tweede plaats de Aarle-Rixtelse Nicole Verhoeven (HR functionaris). De Beek en Donkse Veerle van Schaijk (docent maatschappijleer) staat op vijf. Veerle is als 23-jarige het jongste vrouwelijke gemeenteraadslid van alle Peelgemeentes. Wat verderop in de top tien staat Jolanda Verbakel uit Lieshout. Jolanda is als laborante werkzaam bij Bavaria en wil met haar negende plaats op de lijst haar bewuste keus voor DWG kracht bijzetten. Vervolgens ook verder op de lijst de Beek en Donkse Martha Vlemmings die als leerkracht op De Raagten haar sporen ruimschoots verdiend heeft. Katelijn Bouwmans, werkzaam bij de gemeente Helmond als Teammanager Jeugd en ziekenverzorgende Heidi Manders, beiden wonende in Mariahout, zijn een toonbeeld van actief maatschappelijk betrokken vrouwen. Nicole, Veerle, Jolanda, Martha, Katelijn en Heidi roepen alle Laarbeekse kiesgerechtigden op om naar de stembus te komen. Stem mee, op DWG, lijst 2. Een kwestie van GEWOON DOEN!

Jolanda Verbakel
Katelijn Bouwmans
Martha Vlemmings
Veerle van Schaijk
Nicole Verhoeven