Afbeelding
Foto:

Mobiliteit

Door de groeiende welvaart worden de wegen om ons heen steeds voller. Het verkeer op de rotonde bij Beek en Donk en bij de Beekse brug is nu vaak een groot knelpunt. De reconstructie van de N279 zal het rotondeprobleem oplossen maar de PvdA is er alert op dat ook bij de Beekse brug passende maatregelen worden getroffen.

Elektrisch rijden is beter voor het milieu en de volksgezondheid en produceert minder vervuiling en geluidsoverlast. De PvdA denkt dat meer mobiliteit mogelijk is met minder asfalt en doordachte slimme oplossingen. Snellaadpalen worden onmisbaar.

Een goed en modern openbaar vervoer kan het (forensen-)verkeer sterk ontlasten. De PvdA gaat na of met belbussen de busdiensten naar de avonden en weekeinden kunnen uitbreiden.

Het toenemende woon-, werk- en recreatie fietsverkeer, met E-bikes, vergt slimme en veilige fietspaden. De PvdA pleit voor middenbermen bij gevaarlijke oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers.

De PvdA wil voor mensen die minder goed ter been zijn, of zijn aangewezen op een scootmobiel of rollator, zo min mogelijk barrières bij kruisingen, trottoirs en openbare gebouwen.

PvdA afdeling Laarbeek

Afbeelding