Kunt u ook niet zingen?

Lieshout - Eind januari 2018 schreef journalist Judie Jaspers een leuk artikel, in het Magazine van het ED, over stembevrijding, met als kop: 'Ik kan niet zingen (jawel hoor!)' In Nederland zingt ruim 10% van alle Nederlanders in een koor, als amateur of professioneel, dat zijn 1,7 miljoen zangers en zangeressen, en daarmee is zingen zelfs populairder dan voetballen. Zingen is fijn, je knapt er van op, en waar wordt gezongen gebeurt wat.

Hoe vaak hoor je niet iemand zeggen: 'Ik kan niet zingen?' Volgens 'stembevrijder' Jan Kortie is het een wijdverbreid misverstand dat zingen een vaardigheid is die sommigen wél en anderen níet kunnen aanleren. Zingen is natuurlijker dan spreken. Je hoeft dus niet je best te doen, je kúnt namelijk al zingen. Het is heerlijk om te doen, voor iedereen.

Seniorenkoor 'Vogelenzang' wil graag verder groeien en is óók op zoek naar díe mensen die zeggen dat ze niet kunnen zingen. Zij antwoorden daarop namelijk: Jawel hoor! Daarom komt het koor heel graag in contact met de zanger of zangeres die de schroom van 'Ik kan niet zingen' van zich af durft te schudden, en het gezellige koor komt versterken. Seniorenkoor 'Vogelenzang' is gestart op 14 mei 1975 en telt thans 40 leden, in de leeftijd van 52 tot 91 jaar, waarvan 29 dames en 11 heren.

Zij repeteren elke maandagmiddag (behalve in juli en augustus) van 13.15 tot 15.15 uur, van april tot en met september in de Sint Servatiuskerk, Burg. v.d. Heuvelstraat 4, Lieshout, en van oktober tot en met maart, in Het Dorpshuis, Grotenhof 2, Lieshout. Halverwege de repetitie houden ze een pauze, voor koffie of thee, en gezellig bij te praten.

Het koor heeft een gevarieerd repertoire en zingt liederen in verschillende talen, in een ongedwongen sfeer, waarin ze zich voorbereiden op hun uitvoeringen in de regio, tijdens korendagen, jubilea en andere speciale gelegenheden.

De contributie van het koor bedraagt €4,25 per maand, of €51,00 per jaar, waarbij de eerste maand contributie voor rekening van het koor is.

U bent van harte welkom om vrijblijvend een repetitie bij te wonen, om zelf te ervaren hoe het er bij Seniorenkoor 'Vogelenzang' aan toe gaat. Voor vragen staan voorzitter Wim Verhoeven (0499-423425) of secretaris / penningmeester Henk Vogels (0499-412220) graag te uwer beschikking, maar uiteraard ook hun dirigent Arie Ketelaars (0499-425071).