ABeCeetje!

Van alles veel en van dat een beetje, het klinkt als een a-b-ceetje, als een vanzelfsprekendheid! Dat dat geen regel is in de sport, hebben de O.S. in Korea wel weer laten zien! Als men ergens veel van verwacht, valt het tegen en als je ergens geen rekening meer mee houdt, gebeuren de meeste onverwachte dingen. Toch gaat dat niet helemaal op voor onze Olympiërs. Iedereen, waarvan je iets 'verwachtte', hebben toch medailles behaald, al waren het niet altijd de juiste kleuren. Maar er waren ook enkele sporters, waarvan we niet eens wisten dat ze konden presteren. En wat een euforie dan, als dit dan toch onverwacht gebeurt!

Zo ook afgelopen zondag in de (sub-) topper tussen Feyenoord en PSV. Maar zo onverwacht was deze overwinning voor PSV toch niet? Feyenoord speelt al weken als een krant, het kan gewoon niet beter en staat als onze nog huidige kampioen, al een straatlengte achter op de kampioen in spé! Want dat PSV kampioen gaat worden, staat nu ook als een paal boven water. Vreemd dat de Eindhovense supporter zo laat pas, geloof begint te krijgen in de landstitel. Misschien dat het vertoonde spel van het afgelopen jaar, hen soms kopzorgen geeft. Maar met deze ene goede wedstrijd in Rotterdam is wél het kampioenschap definitief veiliggesteld. Men klapte er op, zoals ze eigenlijk altijd moeten doen, met veel meer bravoure laten zien dat je het beste team hebt, de beste eenheid, met het gelijke spel van Ajax in hun achterzak!

Laat toch alles een optelsom zijn, duidelijk naar de buitenwacht toe en ook met veel zelfverzekerdheid de pers e.d. te woord staan. Laat toch gewoon horen dat je de beste bent, dan sta je al met 1-0 voor! Tja, dit kunnen ze in Eindhoven wel leren van de Amsterdammers, meer vertrouwen in eigen kunnen, een beetje pochen op je club, je achtergrond enzovoorts! Maar als alles een optelsommetje zou zijn, zou het wel héél gemakkelijk zijn om kampioen te worden. De laatste jaren hebben we op het einde van de voetbalseizoenen ook heel onverwachte wendingen gezien en was het bij lange na niet een a-be-ceetje!

Gelukkig maar...het voetbal laat soms al te wensen over en als er alleen nog maar vanzelfsprekendheden zouden zijn, is er toch écht niks meer aan!

R. van den Enden