Columns Ietje Knaapen gebundeld in boekje

Beek en Donk - In juni 2018 komt een boekje uit met daarin de 55 columns die Ietje Knaapen schreef voor het blad Salesiaans Contact. Dit blad is een uitgave van de orde van de Oblaten van Franciscus van Sales. Priesters van de orde hebben in de tweede helft van de vorige eeuw in Beek en Donk gewoond en gewerkt. Bekende namen zijn onder meer Wim Holterman, Jan van Duijnhoven en Kees Jongeneelen.

Ietje kwam ruim 10 jaar geleden weer in contact met deze orde via Sjef Arets. Ze ging columns schrijven in Salesiaans Contact. In haar columns beschreef ze alledaagse onderwerpen die ze in verband bracht met het gedachtengoed van Franciscus van Sales. En met succes. Haar teksten werden graag gelezen. Vooral omdat ze zo herkenbaar waren. En voor lezers uit Beek en Donk ook vanwege de foto's die Ietje in de buurt waar ze woonde had gemaakt. Zo staat er bijvoorbeeld een foto van de aanleg van de nieuwe riolering onder de Oranjelaan, de straat waaraan ze bijna haar hele leven heeft gewoond, in haar column getiteld 'Werk in uitvoering'. In haar column 'Doolhof' staat een foto gemaakt in het doolhof nabij de IJsweg.

Ter gelegenheid van de 100e editie van het blad Salesiaans Contact hebben de Oblaten besloten alle 55 columns gebundeld uit te geven. Kort voor haar overlijden heeft Ietje zelf het voorwoord van dit boekje geschreven. Alsof ze aanvoelde dat ze nog maar kort zou leven. Ze gaf het boekje de titel mee: 'Salesiaanse Gedachten'. Op de kaft van het boekje staat een door haar in Beek en Donk gemaakte foto.

Indien u interesse heeft kunt u een of meer boekjes bestellen door een e-mail te sturen naar columnsietje@kpnmail.nl. U kunt betalen door €15,00 per besteld exemplaar over te maken naar rekening NL79RABO0100912389 van M. Knaapen. Vermeld bij uw bestelling behalve uw naam óók uw adres en telefoonnummer. U kunt ook uw bestelling plaatsen door een briefje te sturen naar (of te bezorgen bij) het adres Oranjelaan 21, 5741HD, Beek en Donk.