Afbeelding
Foto:

IJspret in Laarbeek

Redacteur: Nina Sneijers

Laarbeek – Naar school fietsen was afgelopen week voor tieners niet bepaald een pretje. Wie z'n handschoenen of muts vergat, kwam vanzelf terug om die te halen. Anders zouden hun oren van hun hoofd vriezen of hun vingers van hun handen. Want de Siberische Beer was los.

Dik ingepakt op weg
De enige optie die de tieners hadden om die lange weg naar school te overleven was om zichzelf dik in te pakken. Gewapend met thermo-ondergoed, drie paar wollen sokken, een stuk of vijf sjaals, dikke ski-handschoenen en twee jassen konden ze dan op weg gaan, zonder in een levend ijsklontje te veranderen. Een half uur eerder opstaan was dan wel nodig, maar dan bleven de jongeren in ieder geval warm.

Opwarmen en Netflixen
Thuisgekomen van de lange schooldag was het tijd om een litertje chocomelk naar binnen te gieten. Daarna lekker onder een warme deken op de bank kruipen om berichten te checken van andere slachtoffers van de kou. De echte koukleumen onder ons vertoonden zich niet meer buiten als het niet hoeft. Zij vermaakten zich door te bingewatchen, Netflixen of te gamen met een warme kop thee.

IJspret
Toch waren veel jongeren ook buiten te vinden. De sloten en plassen water waren bevroren. De echte waaghalzen onder ons konden niet wachten om te checken of het ijs al dik genoeg was om op te schaatsen. Bij sommigen was dat niet het geval, zij hebben een nat voetje gehaald of erger. Zij konden al bibberend naar huis.

Voor het eerst in tijden was schaatsen op natuurijs weer mogelijk. Wie het aandurfde was op het ijs te vinden samen met vrienden, met, of zonder schaatsen. Eerst nog wat onwennig omdat het zo lang geleden was. Maar zodra ze de smaak te pakken hadden was het genieten ondanks de ijzige kou.

Nog even genieten
Die vrijdagnacht viel er een pak sneeuw. Zaterdag was het tijd voor sneeuwballengevechten, sleeën en sneeuwpoppen bouwen. Helaas smolt de sneeuw gauw genoeg weer weg en lagen de wortels in een plasje water op de grond. Hopelijk is dat een goed teken dat het voorjaar er weer aankomt en dat we weer kunnen genieten van warme zonnestralen op ons gezicht.

Afbeelding