Joan Briels
Joan Briels Foto:

Laat je stem gelden op 21 maart!

De verkiezingen zijn in aantocht en dat is en blijft toch altijd een spannende periode. In hoeverre word je beloond of afgerekend voor datgene wat je in de voorbije periode hebt gerealiseerd? Bij een baan heb je regelmatig functionerings- en beoordelingsgesprekken. Voor ons als wethouders is dat anders. 21 Maart is de dag waarop duidelijk wordt hoe de inwoners jouw inzet voor de gemeente zien en beoordelen. En zoals gezegd, dat is best spannend.

Wat ik kan zeggen is, dat ik steeds met volle inzet heb gewerkt en altijd naar eer en geweten heb gehandeld. Ook kan ik zeggen dat we veel zaken hebben opgepakt en gerealiseerd. Dat alles heb ik altijd met veel enthousiasme en plezier gedaan. Ik beschouw het als een voorrecht om wethouder van Laarbeek te mogen zijn. Heb ik alles goed gedaan? Vast niet. Maar wat ik lastig vind is dat mensen, met name op social media zoals Facebook, zo snel en zo gemakkelijk oordelen en veroordelen. Vaak zonder goed geïnformeerd te zijn. Dat geldt overigens niet alleen voor ons als politici maar in zijn algemeenheid. Jammer vind ik dat. Dat is niet mijn idee over hoe we met elkaar om zouden moeten gaan. Ik ben meer van het gesprek en de ontmoeting. Dat is ook een van de redenen waarom ik veel en vaak in onze kernen aanwezig ben. Ik wil horen en beleven hoe het daar gaat. Daarnaast staat mijn deur altijd open voor een goed gesprek over ideeën, verbetervoorstellen of kritiek. Daarbij hoeven we het niet per se altijd eens te worden. Belangrijk is dat we zaken bespreken en we moeite doen elkaar te horen en te verstaan. Van mens tot mens. Steeds op zoek naar mogelijkheden en kansen in plaats van belemmeringen. Het is daarbij belangrijk eerlijk te zijn over wederzijdse verwachtingen. Wat kan wel, maar ook wat kan niet.

Met volle overtuiging ga ik voor een nieuwe periode als wethouder. Ik heb er nog (te) veel zin in en ben enthousiast. Mijn ervaring als bestuurder zet ik graag in voor een aantal lastige dossiers en mooie projecten die voor ons liggen. Tot nu toe ben ik verantwoordelijk voor de Wmo, Jeugdzorg, onderwijs, sport, kunst & cultuur, toerisme & recreatie en duurzaamheid. Maar er blijft werk aan de winkel. En dat kan ik niet alleen. Ik werk vooral graag samen. Dat vind ik heel belangrijk. Samen met de gemeenteraad, burgemeester en collega wethouders, ambtenaren in het gemeentehuis maar zeker, en niet in de laatste plaats met inwoners en andere betrokken partijen. En vergeet de samenwerking in de regio niet. Heel belangrijk voor een sterk Laarbeek.

Zoals eerder gezegd, op 21 maart vindt mijn beoordelingsgesprek plaats. En uiteraard ook dat van onze partij De Werkgroep. In het geval u ontevreden bent en van mening bent dat het slecht gesteld is met Laarbeek dan spijt me dat. In het geval u denkt: 'het gaat zo slecht nog niet met Laarbeek en er is toch het nodige gerealiseerd' vraag ik uw steun en stem om door te gaan.

Maar of u nu wel of niet tevreden bent. Denk goed na over uw keuze en ga vooral stemmen!

Joan Briels, wethouder Sociaal Domein