Gratis cursussen voor Laarbeekse vrijwilligers en mantelzorgers

Laarbeek - ViERBINDEN Mantelzorgondersteuning en Vrijwilligerswerk organiseren de ViERBINDEN Academie. Het doel van deze Academie is het bieden van leuke en leerzame cursussen, workshops en/of informatieavonden voor alle Laarbeekse mantelzorgers en vrijwilligers (of hun organisatie).

De aanbieders van de ViERBINDEN Academie bieden deze vrijwillig aan en de deelnemers hoeven niet te betalen. Dit is een principiële keuze. Niet omdat het niets mag kosten, maar omdat zij ervan overtuigd zijn dat ze met zijn allen heel veel kennis en kunde hebben en bereid zijn deze te delen met elkaar. Bij de volgende trainingen/cursussen/informatieavonden is er nog plaats:

Verwenmiddag
Samen met een aantal enthousiaste dames organiseert de ViERBINDEN academie dit seizoen verwenmiddagen en -avonden. De volgende workshops en behandelingen worden aangeboden: Energetische healing door Maria Hendrix; Reiki stoelbehandeling door Nicole van Klei; Ontspannen voetmassage door Marleen Maas; Handmassage door Truus Kuijten.

Elk half uur worden er behandelingen gegeven. Je kunt je inschrijven op dit aanbod, maar je mag ook vrijblijvend binnen lopen. Donderdag 15 maart van 13.30 tot 16.30 uur, Dorpshuis Lieshout.

Deskundigheidsbevordering Schuldenproblematiek
Mantelzorgers en vrijwilligers kunnen geconfronteerd worden met cliënten die (problematische) schulden hebben of dreigen op te lopen. In die gevallen is het zaak dat er snel en goed gehandeld wordt en dat de juiste acties worden uitgezet. Het is veelal voor cliënten, en hulpverleners, onduidelijk wat de rechten en plichten en mogelijk- en onmogelijkheden zijn. Tijdens deze deskundigheidsbevordering wordt onder andere ingegaan op onderwerpen als: Inkomensondersteunende maatregelen (toeslagen etc.); Sociale Zekerheid (WW, WAJONG, WWB etc.); Minnelijk en wettelijk traject schuldhulpverlening (MSNP/WSNP); De beslagvrije voet; Goederen- / loonbeslag; Preventie en voorkomen van escalatie. Donderdag 22 maart van 20.00 - 22.00 uur.

Workshop Fotografie voor jonge mantelzorgers en vrijwilligers tot 30 jaar
Je kent het wel: Je doet veel leuke activiteiten en je hebt heerlijke herinneringen, maar soms wil je een herinnering ook wel vast kunnen leggen. Hoe kan ik dit nu het beste doen? Leer kleine tips om een foto zo mooi mogelijk te kunnen maken. Neem je eigen spiegelreflexcamera mee en leer jouw camera ontdekken. De eerste avond zal theorie zijn, de tweede avond ga je op pad om de theorie toe te passen in de praktijk buiten. Woensdag 4 en 11 april van 19.30 tot 21.30 uur.

Alle informatieavonden, trainingen en cursussen worden gehouden in een van de dorpshuizen van ViERBINDEN. Aanmelden of meer informatie? Neem contact op via emailadres vrijwilligerswerk@vierbinden.nl of mantelzorg@vierbinden.nl of via telefoonnummer 0492-328800.