Wederom winstpartij voor Heesakkers

Hurkmans Plaatwerk neemt kleine voorsprong op concurrentie

Beek en Donk - Na enkele weken waarin de ruime voorsprong voor Hurkmans langzaam maar zeker verdween is deze sinds lange tijd weer lichtjes uitgebreid. Door zelf te winnen en puntverlies van de nummer 2 mag Hurkmans weer wat meer opgelucht ademhalen.

Na een heldhaftige openingsfase van Café Thuis, waarbij ze brutaalweg een 3-2 voorsprong namen, kenterde het duel vanaf de 3-3. Nadien was er geen houden meer aan. K. van Deurzen was de man die schoot met scherp. Hij wist vier goals bij te schrijven op zijn naam. Hurkmans won met 10-3.

DK Garagebedrijf, de nummer 2, verspeelde dure punten. FC van de Burgt wist ze een puntje afhandig te maken. In de aanvangsfase van het duel liet FC van de Burgt zien waar het voor kwam: 3 punten. De blauw-witten stonden al vlot met 2-0 voor. DK Garagebedrijf liet zich niet kennen en trok de stand binnen drie minuten gelijk. Het was wederom FC van de Burgt die de voorsprong nam, waarna de 3-3 een tijdje op zich liet wachten. Nadat T. van Berlo, de topscorer van het WAC, deze van zijn voet had af laten gaan, wisten beide teams het net in het laatste kwartier niet meer te vinden.

Rijwielhandel van den Berg, de nummer 3 van de stand, profiteerde van het puntverlies van DK. Meulensteen/ van Lieshout keek na een kwartier zaalvoetballen tegen een 4-0 achterstand aan. Van den Berg was ontketend. De spanning werd 4 minuten later iets groter toen het plots 4-2 stond, maar R. Staal maakte met zijn 2e treffer aan alle spanning een eind. Meulensteen deed in de slotfase nog enigszins iets terug, maar de stand werd niet draaglijker dan 5-3 in het voordeel van de Rijwielhandel.

De koploper in de A-klasse, Heesakkers Administratie & Advieskantoor, kende een gemakkelijk avondje. Aben & Slag Advocaten werd met ruime cijfers aan de kant geschoven. Via D. Pirron werd al snel een flink gat geslagen met de tegenstander. A. Yajou deed vervolgens zijn duit in het zakje, alvorens. D. Pirron en I. Cherif de klus definitief klaarde. Tussendoor redde E. van de Heuvel namens Aben & Slag de eer. Heesakkers weet zich middels deze 7-1 overwinning keurig te consolideren op plek 1.

Daarachter pakt Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs regelmatig keurig haar puntjes mee. Nu deed het dit tegen de nummer laatst, 1.FC Geerts. Gemakkelijk ging het niet, maar uiteindelijk duurde het duel voor 1.FC Geerts net 7 minuten te lang. Nadat M. Jansen na een kwartier speeltijd de geel-zwarten op een verrassende voorsprong had geschoten, beet Lindeboom zich telkens stuk op de gedisciplineerde mannen van 1.FC Geerts. Het verzet brak toen De Groot het speeltuig wel achter de doelman van dienst wist te krijgen. Een minuutje later deed v. Oorsouw dit hem na en trok Lindeboom toch nog de winst over de streep. Zo blijft het in achtervolging op de koploper.