Roel van Mook in een fel duel om de bal
Roel van Mook in een fel duel om de bal Foto:

ELI in gevarenzone na nederlaag

Lieshout - In de uitwedstrijd tegen middenmoter Boxtel heeft ELI opnieuw een nederlaag geleden. Grote manco is het onvermogen van de ploeg om te scoren. Voor de 4e keer op rij kwam ELI niet tot een doelpunt. Door de winst van Keldonk bij ASV'33 en de heel verrassende overwinning van MVC, staat ELI nog maar 1 punt boven de degradatiezone.

Beide ploegen hielden elkaar zondag redelijk in evenwicht en het aantal doelrijpe kansen was op de vingers van één hand te tellen. Een belangrijke oorzaak hiervan was het erg hobbelig veld, waardoor goede combinaties nauwelijks mogelijk waren. ELI was na een kwartier voor de eerst dreigend door Willem Slegers. Uit de hoekschop die hierdoor ontstond kwam de bal tegen de hand van een Boxtel-verdediger, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Even later kwam Slegers in het beruchte gebied ten val, maar opnieuw wees de scheidsrechter niet naar de stip. Na een half uur was Boxtel dichtbij een treffer, maar Lex Hollanders kon de bal nog voldoende blokkeren. In de slotminuut van de 1e helft kregen de blauwwitten met een tegenslag te kampen, omdat Willem Slegers geblesseerd raakte.

In de eerste fase van de tweede helft had de thuisploeg het initiatief en dwong het Bjorn Mezenberg tot enkele reddingen. Aan de andere zijde strafte Joost van der Tol bijna een fout in de Boxtel-verdediging af en kon Patrick Swinkels de beste ELI-combinatie van de gehele wedstrijd net niet doeltreffend afronden. In de 72e minuut miste ELI wat geluk, toen de Boxtel-goalie de bal uit een schot van Rob Spijkers niet onder controle kreeg. Tot zijn opluchting ging de bal juist naast het doel. Direct hierna had ELI wel geluk, dat het geen strafschop tegen kreeg, maar de Boxtel-aanvaller met geel bestrafte. Terwijl velen zich al met een 0-0 gelijkspel verzoenden viel toch nog de winnende treffer. Het was Mensah, die onvoldoende ingrijpen van Mezenberg afstrafte, 1-0. In de nog resterende tijd probeerde de blauwwitten nog op gelijke hoogte te komen. Verder dan een hard schot van Harm Hazenveld, die voor het eerst in de basis stond, kwam ELI niet.

Zaterdag om 17.00 uur treedt ELI op eigen veld aan voor de derby tegen ASV'33, een duel, dat voor beide ploegen uitermate belangrijk is in de strijd om de onderste plaatsen.

Opstelling ELI: Bjorn Mezenberg, Roel van Mook, Lex Hollanders, Bas Hollanders, Patrick Swinkels, Harm Hazenveld, Joris Ganzewinkel, Rob Spijkers (Stan Kastelijn), Bram Donkers, Ruben van Hoof en Willem Slegers (Joost van der Tol).