Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Geslaagd jubileum voor Harley-Davidson Club Liberator

"Het is hier helemaal perfect"

Redacteur: Thea Wich
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Aarle-Rixtel - Harley-Davidson Club Liberator bestaat dit jaar veertig jaar. Dit heuglijke feit werd afgelopen weekend gevierd tijdens het jaarlijkse motorweekend. Het sfeervolle evenement, georganiseerd door de jubilerende Liberator, vond plaats op het terrein van Pieter Verschure aan de Lieshoutseweg te Aarle-Rixtel.

Het zonnetje schijnt, de lente hangt in de lucht. Tijd om de Harley van stal te halen, even het stof er af te poetsen en naar Aarle-Rixtel te rijden. Zo moeten veel Harley-Davidsonliefhebbers afgelopen weekend gedacht hebben. Keurig geparkeerd in lange rijen, staan hun motoren te blinken op het evenemententerrein. Daarboven, bevestigd aan de punt van een hoge mobiele kraan, bungelt een Harley uit 1943 van het type Liberator. "Die hangen we ieder jaar op," vertelt Liberator voorzitter Twan van Hout: "Dat was de motor van ons moeder."

In een grote loods staan de kraampjes. De vele bezoekers, vaak bebaard en gekleed in zwart leer, snuffelen hier tussen Harley-onderdelen, passen een helm of zoeken een nieuwe motortas of leren vest. Veel aandacht is er ook voor de prachtige verzameling van antieke motoren zoals een Indian uit 1942 en een Harley Panhead uit 1948. Daarnaast staat een aantal, veelal jongere maar zeker niet minder mooie, exemplaren opgesteld voor liefhebbers die een motor willen aanschaffen. "Ik kom hier voor de eerste keer en vind het erg leuk," meldt bezoeker Pepijn van Daal uit Gemert: "Wat je hier ziet zijn prachtige exemplaren met een aparte look. Niet dat ik op zoek ben naar een motor. Ik heb er al een, maar helaas nog geen rijbewijs."

Naast nieuwe bezoekers bestaat het publiek ook uit veel jaarlijks terugkerende bezoekers. Er worden handen geschud, sterke verhalen verteld en een biertje gedronken op het terras. Bern van Rixtel uit Aarle-Rixtel vertelt waarom ook hij al jaren trouwe bezoeker is van het motorweekend: "Ik hou van motoren. Daarom ben ik al 35 jaar toeschouwer. Alles wordt hier prima geregeld en deze locatie is echt goed. Het is hier helemaal perfect, gewoon honderd punten."

In de feesttent wordt dit jaar, vanwege het jubileum, extra groots uitgepakt met een heel weekend livemuziek van 'Dos Paulos', 'Bulldog LT', 'Third Half' en 'Wood 88'. Zowel op zaterdagavond als op zondagmiddag leidt dit tot veel gezelligheid in een goed gevulde tent. Vanwege dit jubileum krijgt Liberator op zondagmiddag ook bezoek van de Nederlandse federatie van Harley-rijders. "Daar zijn wij bij aangesloten," legt voorzitter Twan van Hout uit: "Zij hebben deze zondag hun openingsrit. Vanwege ons veertigjarig jubileum eindigt die hier." De trotse voorzitter is blij met het motorweekend en met zijn club: "Het is ieder jaar hard werken maar we doen het graag. Dankzij sponsoren kunnen we dit evenement gratis aanbieden. Het is dit weekend mooi weer en er zijn veel bezoekers. Ge krijgt wa ge verdient."

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding