'In gesprek over het levenseinde'

Lezing KBO Lieshout

Lieshout - Praten over het levenseinde: veel mensen vinden het eng. Toch is het wel verstandig om dat af en toe te doen, al was het maar omdat mensen die praten over hun levenseinde minder bang zijn om te sterven en ook rustiger doodgaan. Daarom biedt KBO-Lieshout op dinsdagmiddag 10 april een lezing over dit onderwerp aan.

Op een laagdrempelige manier komen de volgende onderwerpen aan bod: het gewone sterven, medische zorg die het moment van sterven kan beïnvloeden (zoals niet behandelen/stoppen) palliatieve sedatie, euthanasie en hulp bij zelfdoding.

Verder komen aan de orde: waarom is het belangrijk om te praten over uw eigen doodgaan?, vastleggen wat u wel en niet wilt (status levenstestament), uitvaart en afscheid nemen.

Over vrijwel al deze onderwerpen bestaan misverstanden. Het geeft rust als men over deze zaken goed geïnformeerd is. Deze lezing zet alles op een rijtje en geeft aanknopingspunten om het gesprek aan te gaan. De lezing wordt verzorgd door Rieke Mes. Rieke is vrijwilligster bij KBO-Brabant en heeft altijd gewerkt als geestelijk verzorger in verpleeghuizen. Ook Mevrouw A. Rechters, huisarts Lieshout, is deze middag aanwezig om vragen te beantwoorden.

De lezing vindt plaats in het Dorpshuis van Lieshout op dinsdag 10 april, 13.30 uur. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis. De organisatie is in handen van Werkgroep Gezondheidsvoorlichting Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout, Werkgroep educatie KBO en ViERBINDEN.