Afbeelding
Foto:

Hans Verbakel benoemd tot Ere Voorzitter Vogelvereniging Laarbeek

Einde aan 45 jaar voorzitterschap

Laarbeek - Tijdens de Algemene Vergadering van Vogelvereniging Laarbeek op 20 maart, is afscheid genomen van voorzitter Hans Verbakel. Hans was 45 jaar voorzitter van de vogelvereniging, iets wat maar weinig of zelden voorkomt.

Hans is op 1 januari 1970 lid geworden van de Vogelvereniging in Aarle-Rixtel, hij is een echt verenigingsmens. In 1962 is hij al begonnen als vrijwilliger als kringleider bij de KPJ. Er volgde nog vele verenigingen welke gebruik maakte van zijn capaciteiten. Geen wonder dat hij gevraagd werd als voorzitter van de vogelvereniging. Hans is een rustig en kalm persoon in de omgang en zorgde voor een goede sfeer tijdens de bijeenkomsten. Hij kon met enkele opmerkingen en antwoorden de spanningen tijdens discussies in de vergaderingen, welke natuurlijk wel eens voor deden, afnemen. Later bij een fusie tussen de twee vogelverenigingen in Aarle-Rixtel is Hans voorzitter gebleven. Later ook bij een fusie met vogelvereniging Lieshout en zo ontstond Vogelvereniging Laarbeek. Zelf kweekte Hans rijstvogels. Er werd een vogel geboren met een afwijkende kleur (een mutant) door hiermee door te kweken ontstond een grijze rijstvogel welke de kleur ook vererfde. Na drie jaren kweken en tentoonstellen van deze vogel werd hij erkend door de Nederlandse bond als de grijs pastel rijstvogel.

In 1975 is mede door de inzet van Hans de vogelvolière bij het bejaardenhuis tot stand gekomen, en was hij ook de gangmaker en medeoprichter van de Laarbeek kampioenschappen. Op 25 januari 2013 werd Hans voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau, hij ontving de versierselen behorend bij dit Koninklijk besluit uit handen van Burgemeester H. Ubachs. Hij kreeg ook de speld voor bijzondere diensten van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers uitgereikt. Door zijn bijzondere diensten en jarenlange inzet voor de vogelvereniging heeft het bestuur Hans voorgedragen aan de Algemene Ledenvergadering om hem te benoemen tot Ere Voorzitter van de vereniging. Dit voorstel werd met algehele stemmen aangenomen en zo werd Hans benoemd tot Ere Voorzitter van Vogelvereniging Laarbeek. De nieuwe voorzitter Tonny Vereijken bedankte hem voor zijn bijzondere diensten en jarenlange inzet en gaf een blijvend aandenken van de vereniging. Hierna was er gelegenheid om hem te feliciteren met een hapje en een drankje.