Afbeelding
Foto:

'De Vriendenkring' sluit deuren van Medisch Centrum Lieshout

Lieshout - Toneelvereniging De Vriendenkring ziet het project met het Medisch Centrum zeker als geslaagd, met 1650 bezoekers verdeelt over 9 avonden kunnen ze met een gerust hart de deuren weer sluiten. Helaas had MCL ook last van de griepgolf. Hier was geen pilletje voor en dit koste hen helaas een aantal bezoekers. Zij hopen deze bezoekers volgend jaar weer terug te zien.

Bij binnenkomst werden de gasten meteen warm ontvangen door de verpleegsters. Kleine kwaaltjes die met een pilletje konden worden verholpen werden daar gelijk aangepakt. Opvallend was wel dat er veel vraag was naar de blauwe pilletjes, vooral bij de wat oudere bezoekers. Daarna ging het stuk van start. Joop Kleiduif (Bert van Rixtel) gaat voor zijn nieuwe baantje als schoonmaker naar het MCL waar dokter Hogebaum (Henk Spijkers) hem aanziet voor de dokter die hem gaat opvolgen. Joop ziet dat baantje wel zitten, weer eens wat anders en het verdient ook beter, en zo begint de klucht met veel lachmomenten.

De wachtkamer zit vol patiƫnten met allerlei klachten. Na een zware aanrijding recht voor de deur, wordt patiƫnt x van top tot teen ingepakt (Gerrit van Kaathoven), met een pijnlijke duim, door een val van een ladder, blijkt Miep Buikstra een controleur van Volksgezondheid te zijn die daar meteen aan de slag gaat (Beppie van der Zanden). Ze hebben het allemaal gezien in die negen avonden. Zo ook de bloedmooie dame, Rebecca Boom (Melissa Dols) die uit was op de nieuwe charmante dokter en zijn inkomen en daarna op het inkomen van directeur Van Wal (Willie Vereijken). Ook was er Nella, die er elke dag met een ander kwaaltje zat, gewoon om thuis weg te zijn (Ineke Spijkers). Dit alles werd gekoppeld en begeleid door hoofdzuster Joke (Jose Spierings) en verpleegster Annie (Femke van Erp). Die er voor zorgen dat alles toch nog goed komt. Om het stuk zo echt mogelijk te laten zijn, zijn er een aantal figuranten voorbij gekomen.

Voor regisseuse Femke Maas, was dit een echte vuurdoop, want zij stond voor het eerste jaar voor dit ervaren team, maar ze kan oprecht met trots terugkijken, want ze heeft er echt wel iets moois neergezet.

De uitvoeringen van 'De Vriendenkring' kan niet zonder een grote groep vrijwilligers die allerlei taken en werkzaamheden invullen voor de club. Zonder die steun kan er niet gespeeld worden, omdat al die schakels nodig zijn om deze uitvoeringen te doen slagen. Al die vrijwilligers heel erg bedankt voor jullie steun. Er komt nu een wat rustigere periode aan voor 'De Vriendenkring', even bijkomen van drie zware weken. Maar aan de andere kant wordt er ook weer druk nagedacht over wat er volgend jaar weer voor een stuk moet komen. In ieder geval wel een 'vette klucht', want het publiek komt in Lieshout maar voor een ding en dat is lachen. En die garantie kunnen zij nu al afgeven voor volgend jaar met weer een heel mooi toneelstuk van toneelvereniging 'De Vriendenkring'.