Rogier van Sambeek vol trots met zijn prijs, gesteund door zijn familie en een deel van zijn team
Rogier van Sambeek vol trots met zijn prijs, gesteund door zijn familie en een deel van zijn team Foto: Joost Duppen

Laarbeek floreert opnieuw tijdens ondernemersverkiezing


Rogier van Sambeek 'Ondernemer van het Jaar Peel Noord 2018'

Redacteur: Nikki Barten
Fotograaf: Joost Duppen

Laarbeek/Gemert-Bakel – Rogier van Sambeek van Kanters Special Products uit Lieshout is afgelopen zaterdag uitgeroepen tot 'Ondernemer van het Jaar 2018 Peel Noord'. Marjolein Wissema van De Pastorie in Aarle-Rixtel werd bekroond tot 'Starter van het Jaar 2018 Peel Noord'. De verkiezing vindt vierjaarlijks plaats en is voor ondernemers uit Gemert/Bakel en Laarbeek.

Het lijkt zaterdagavond een déjà vu van vier jaar geleden, toen ook twee Laarbeekse winnaars met de prijzen aan de haal gingen (Hans Vereijken, Vereijken Kwekerijen, ondernemersprijs en Koen Schrama, TRIA Fietsen, startersprijs). Bij deze tweede gezamenlijke editie is het weer de gemeente Laarbeek die er met de 'Starters- én Ondernemersprijs' vandoor gaat.

'Ondernemer van het Jaar'
Vol spanning staan de drie ondernemers (Antonie Slegers, World of Watch Straps, Jordie van Berkel-Schoonen, F-Fort B.V. en Rogier van Sambeek, Kanters Special Products) in de spotlights op het podium. Zij zijn de finalisten, na een traject van bijna een jaar, dat startte met ruim 50 ondernemers en daarna terugging naar een groep van 16 personen. Juryvoorzitter Frans Huijbregst, van de Huijbregts Groep uit Helmond, is enthousiast. Hij strooit met lovende woorden over de drie ondernemers richting het 500-koppige publiek. Nadat de lichten gedempt zijn, begint de spot op Rogier van Sambeek te schijnen. Hij is dé winnaar. Met zijn bedrijf is hij specialist in het ontwikkelen, produceren en leveren van vloeibare voedingssupplementen aan de (intensieve) veehouderij. Het bedrijf biedt totaaloplossingen waarmee zij de diergezondheid en het bevorderen van het dierenwelzijn ondersteunen.

"Rogier is een bescheiden ondernemer, met een fantastisch bedrijf. En duurzaam. Iets wat hij zelf nog niet zo in de gaten heeft. Wanneer Rogier op papier zet wat hij doet aan duurzaamheid, dan wint hij daar ook een erkende prijs mee. Daar zijn wij als jury van overtuigd." Met een brede glimlach neemt Rogier de prijs in ontvangst. De komende vier jaar mag hij de titel 'Ondernemer van het Jaar 2018 Peel Noord' met verve uitdragen.

'Starter van het Jaar 2018'
Voor de bekendmaking van de ondernemersprijs mocht de zaal genieten van de onthulling van de 'Starter van het Jaar 2018 Peel Noord'. Paul de Koning (KingsTalent), Perry Hanssen (Hanssen Interior Design) en Marjolein Wissema (De Pastorie) waren in die groep uitgeroepen tot finalisten van deze verkiezing. De startersprijs is een aanmoedigingsprijs voor ondernemers uit het gebied Peel Noord, die maximaal 3 jaar bezig zijn met hun bedrijf.

De jury was lovend over de drie finalisten, met ieder een totaal verschillend bedrijf. Eén van hen sprong erbovenuit. Marjolein Wissema. De in Beek en Donk wonende onderneemster opende nog maar 1,5 jaar geleden zorginstelling De Pastorie in Aarle-Rixtel. "Een fantastisch initiatief", aldus juryvoorzitter Huijbregst. "Marjolein speelt in op een belangrijke markt en doet dit op een geweldige manier. Met haar team van mensen zorgt zij 24/7 op een soort all inclusive wijze voor haar bewoners, die zo tot aan hun overlijden kunnen genieten van een meer dan waardig leven." Een groot deel van het team van Marjolein is aanwezig. Hun rode opgespelde 'zorghartjes' beginnen te knipperen. Emotioneel bedankt Marjolein haar team.

Finaleavond
De Stichting Ondernemer van het Jaar Peel Noord 2018 kan terugkijken op een fantastisch traject, met een spetterende Finaleavond, waarbij ondernemend Laarbeek en Gemert-Bakel elkaar wist te vinden en waarna de uitreiking met veel plezier genetwerkt en gedanst werd.

Bekijk alle foto's van de verkiezing op www.mooilaarbeek.nl.

Een trotse Marjolein Wissema, met om haar heen haar zeer gewaardeerde team