Afbeelding
Foto:

Toneelvoorstelling Titanic en tentoonstelling Dierenrijk

Mariahout – Creatieve basisschoolleerlingen hebben afgelopen maanden veel geleerd en laten dit 14 en 15 april zien in het Buurthuis in Mariahout. In de foyer van het Buurthuis kunt u kunstwerken van de kinderen bewonderen en in de toneelzaal zullen kinderen van acht tot twaalf jaar oud een kindertoneelstuk opvoeren.

De Titanic
Onzinkbaar, dat was het schip dat in 1912 van Europa naar Amerika voer. Vol met mensen met dromen en idealen. Er was een groot verschil in rangen en standen, maar iedereen had zijn eigen dromen. De kinderen van Toneelvereniging Mariahout verdiepten zich in het leven van Jack en Rose. De arme Jack die verliefd werd op de rijke Rose en de werelden waarin deze twee jonge mensen leefden. De tragiek van een zinkend schip met te weinig reddingsboten wordt door de kinderen op het podium nagespeeld. Samen met regisseuse en auteur Eva Stam doken de kinderen in het verhaal dat in 1997 een kaskraker was in de bioscoop. Toen met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in de hoofdrol. Tijdens de voorstelling in het Buurthuis zullen alle kinderen hun eigen hoofdrol vertolken.

Het Dierenrijk
Kleurige en kunstige werkstukken van basisschoolleerlingen zullen ook dit jaar het Buurthuis opvrolijken. Afgelopen periode hebben de leerlingen van Helmie Segboer weer vele technieken aangeleerd en het resultaat is de moeite waard. Alle kunstwerken van de cursisten zijn gratis te bewonderen. Wilt u naast de expositie ook de toneelvoorstelling bezoeken? Voor de toneelvoorstelling wordt €1,50 entree gevraagd.

Op zaterdag 14 april kunt u van 15.30 tot 19.30 uur de tentoonstelling bekijken. De toneelvoorstelling start om 18.30 uur. Op zondagmiddag 15 april kunt u van 12.30 tot 15.30 uur bij de tentoonstelling terecht. De voorstelling begint dan om 14.30 uur.