Afbeelding
Foto:

De grote rekendag op obs De Driehoek

Aarle-Rixtel - Natuurlijk wordt er op school in iedere groep elke dag gerekend. Maar De Driehoek wil de kinderen meegeven dat rekenen veel meer is dan het maken van de sommen uit het werkboek. Alles is rekenen, zeggen ze wel eens.

Van op tijd naar school gaan tot koekjes bakken voor oma. En: hoeveel snoepjes kan ik met 1 euro kopen bij Jantje, hoeveel nachten moet je nog slapen voordat je jarig bent?

Doordat ze naast de rekenmethode ook speciale rekendagen hebben op De Driehoek, ervaren steeds meer kinderen dat rekenen leuk is. Ze doen mee met de jaarlijkse Kangoeroe rekendag. Wereldwijd gaan kinderen aan de slag met moeilijke rekenopdrachten. Een uitdaging voor de goede rekenaars. Ze hebben een interne 24-games wedstrijd voor groep 5 t/m 8. Door hier fanatiek voor te oefenen zijn de kinderen spelenderwijs bezig met het automatiseren van de tafels. Het automatiseren van rekensommen oefenen ze dagelijks via een rekencircuit. Zelfs de inspecteur, die vorige week bij hen op bezoek was, had zin om mee te gaan rekenen.

Deze week deden ze mee met 'de grote rekendag'. Het thema van dit jaar is: 'De school als pakhuis'. Tijdens de gezamenlijke opening maken de kinderen kennis met sorteren, bouwen, coderen en getallen ontcijferen. Daarna krijgen alle groepen rekenopdrachten die helemaal in het teken staan van rekenen binnen dit thema. En dat niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. In de bovenbouw gaan ze bv. een verhuizing organiseren. Welke verhuisspullen en dozen passen in de verhuiswagen? Het doel van deze dag is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!