Boerdonk voor 6e keer op rij ongeslagen

Boerdonk - Boerdonk 1 is aan een indrukwekkende reeks bezig, nu moest Nederwetten er aan geloven. Boerdonk vloog er weer zoals gewoonlijk meteen vol in en liet Nederwetten zien dat er voor hen niks te halen viel vandaag.

De 1-0 liet niet lang op zich wachten. Een voorzet van Stan Hendriks werd door een verdediger van Nederwetten verkeerd beoordeelt. Hij schoot hem vast in de kruising. Nu volgden er kansen voor Tim van Alphen, maar hij schoot op de keeper. Stan Hendriks kopte net over en Bart van Eert wachtte net te lang met zijn schot, kortom legio kansen. Achterin stond het als een huis. Er werden nauwelijks tot geen kansen weggeven. De verdediging onder leiding van Joey van de Vossenberg samen met Guus van Dommelen en Jordy van Schijndel hadden het goed voor elkaar. Mocht er toch gevaar dreigen dan was er Luke van der Doelen om de gaatjes dicht te lopen. Dat het slecht 1-0 was met de rust had Boerdonk geheel aan zichzelf te wijten.

In de tweede helft ging Nederwetten op zoek naar de gelijkmaker. Zonder dat ze echt kansen kregen bleef er wel de dreiging hangen van de 1-1, zeker omdat Boerdonk de vele/grootte kansen die ze kreeg bleef missen. Boerdonk maakte het zich nog extra moeilijk toen keeper Niek Opheij met een rode kaart, voor hands buiten het 16 meter gebied, naar de kant werd gestuurd. Reservekeeper Geert Brugmans werd gewisseld voor Jules Savelsbergh zodat Boerdonk met 10 man verder moest. Dit veranderde niet veel aan het wedstrijdbeeld. Boerdonk bleef de betere partij, zeker na een prachtige aanval over rechts. Danny van de Velden werd diep gestuurd, passeerde zijn tegenstander op de achterlijn en legde de bal terug op Erik van de Berg die de 2-0 aantekende. Een verdiende overwinning voor Boerdonk 1 dat nu 6 wedstrijden ongeslagen is.

Donderdag 5 april speelt Boerdonk uit bij Milheezer Boys en dan zondag uit naar SPV, twee ploegen uit de bovenste regionen. Eens kijken of ze deze reeks door kunnen blijven zetten.