Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

Beek en Donk - In aanwezigheid van partners, familieleden en andere relaties legden de nieuwe leden van de gemeenteraad donderdagavond de eed af, of beloofden zich naar eer en geweten in te zetten voor het welzijn van Laarbeek en haar inwoners.

De nieuwe gemeenteraad kent tot op heden 4 nieuwe gezichten: Ron van den Berkmortel (PNL), Ronnie Tijssen (PNL), Nicole Verhoeven (De Werkgroep) en Tanja van de Ven-Vogels (CDA). Onlangs publiceerde DeMooiLaarbeekKrant al de gezichten van de nieuwe raad. Het terugtreden van Hans Vereijken (PNL) en Frans van Zeeland (ABL) zorgt voor twee wisselingen. Voor Vereijken komt Toon Brouwers terug in de gemeenteraad. Voor Van Zeeland neemt Ron Verschuren plaats. Beide heren vertegenwoordigden ook de afgelopen vier jaar de gemeente als raadslid.

Wisselingen
Zodra bekend is wie het college gaan vormen, zullen er nog meer verschuivingen plaats gaan vinden. De plaatsen van de nieuwe wethouders komen dan vrij in de raad en worden aangevuld met de eerstvolgende op de lijst. Tot op heden is er nog niets bekend over de nieuwe coalitievorming.

Gemeenteraad namen
De gemeenteraad van Laarbeek bestaat nu uit: Bowen Straatman, Ria van der Zanden, Wim van Dijk, Arian de Groot, Ton van de Wijdeven, Ron van den Berkmortel, Jan Hendriks, Ronnie Tijssen en Toon Brouwers (allen PNL), Joan Briels, Nicole Verhoeven, Veerle van Schaijk en Rick van Bree (allen De Werkgroep), Monika Slaets, Jordy Brouwers Ron Verschuren (allen ABL), Tonny Meulensteen en Tanja van de Ven-Vogels (beiden CDA) en Greet Buter (PvdA).

Ron van den Berkmortel (21) is het jongste raadslid
Het aantal vrouwen in de gemeenteraad is gestegen van 3 naar 6. Vlnr: Burgemeester Frank van der Meijden, Tanja v.d. Ven-Vogels, Greet Buter, Nicole Verhoeven, Veerle van Schaijk, Ria v.d. Zanden en Monika Slaets-Sonneveldt