Ad Donkers
Ad Donkers Foto:

In memoriam: Ad Donkers

Op zaterdag 7 april is onze trompettist Ad Donkers ons toch nog plotseling ontvallen. Ad was al enige tijd ziek, maar juist de laatste tijd ging het weer beter. Hij had zelfs plannen om de trompet weer op te pakken. Er werden zelfs al paar korte vakantiereisjes samen met Betsie gepland.

De ziekte was echter de laatste weken in alle hevigheid terug gekomen. Ad zou tijdens het eerstvolgende concert gehuldigd worden vanwege zijn 60-jarig jubileum bij onze muziekvereniging.

Hij was trots op zijn harmonie en vooral trots op de manier waarop de harmonie 'voor de dag komt' bij serenades. Hij ontbrak dan ook zelden. "In vergelijking met andere korpsen in de omgeving steekt het straatoptreden van de Lieshoutse harmonie met kop en schouders boven de andere uit", was onder andere te lezen tijdens het interview met DeMooiLaarbeekKrant, ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag. Samen met zijn tweelingbroer en maatje Jan, werd toen teruggeblikt op ruim 55 jaar lid van de harmonie, zijn harmonie. Naast muzikant was Ad ook actief op andere gebieden binnen onze vereniging. Zo was hij altijd zeer betrokken bij de organisatie van de proms. Ook was hij al vele jaren een van de bezorgers van ons verenigingsblad 'De Kiosk'.

We zijn dan ook erg blij dat we Ad op de dag van zijn sterven in de nabijheid van Betsie, zijn gezin en broer Jan de versierselen die bij het 60-jarig jubileum horen, nog op hebben kunnen spelden. De oorkonde kreeg een mooi plekje op zijn bed.

Kort nadat wij vertrokken waren, is Ad vredig ingeslapen. Wij zullen zijn trompetgeluid nooit meer horen!

Ad, wij danken je voor wie jij was en wat je voor onze harmonie hebt betekend.

Beschermheer, commissarissen, bestuur en leden van Harmonie St Caecilia